Bečki sajam turizma – prilika i za hrvatske izlagače

Više od 800 izlagača iz cijelog svijeta, uključujući Hrvatsku turističku zajednicu, Turističku zajednicu grada Zagreba i još jedanaest izlagača iz Hrvatske, u okviru sajma predstavit će svoju ponudu godišnjih odmora, putovanja i aktivnosti u slobodno vrijeme

173
Bečki sajam turizma

Iako je i u Beču u siječnju najčešće hladno i sivo, postoji ipak jedno mjesto gdje se može uživati u ljetnom ugođaju. Riječ je o bečkom sajmu turizma koji će se održati od 11. do 14. siječnja ove godine i na kojem će sudjelovati više od 800 izlagača iz 80 zemalja svijeta.

Zimsko vrijeme zapravo i jest pravo vrijeme za rezerviranje godišnjeg odmora. I to onog ljetnog. Jer iako u ovo doba godine mnogi najprije pomišljaju na skijanje, pripreme za sezonu putovanja 2018. u punom su jeku.

Bečki sajam turizma svojom jedinstvenom ponudom posjetitelje želi animirati da poduzmu ono što su oduvijek željeli. Stoga će više 800 izlagača iz cijelog svijeta u okviru ovog sajma predstaviti svoju ponudu godišnjih odmora, putovanja i aktivnosti u slobodno vrijeme. Nigdje drugdje u Austriji posjetitelji ne mogu naći tako opsežan i svestran ponudu, počevši od gradskih putovanja, preko obiteljskih putovanja do avanturističkog godišnjeg odmora ili wellnessa.

Pored turističkih destinacija iz cijelog svijeta posjetiteljima će biti ponuđen i veliki broj domaćih, austrijskih odredišta. Veliki inozemni partner bečkog sajma turizma 2018. je Španjolska koja će se predstaviti s šest destinacija.

Hrvatska u velikom zamahu

Na sajmu će se i ove godine predstaviti Hrvatska turistička zajednica i Turistička zajednica grada Zagreba te još jedanaest izlagača iz Hrvatske koji će biti okupljeni na štandu A0175.

Austrija je tradicionalno jedno od najjačih emitivnih tržišta za Hrvatsku. U 2017. u Hrvatskoj je zabilježeno 1,4 milijuna dolazaka iz Austrije, 8 posto više nego prethodne godine, uz 7,7 milijuna noćenja (+7%).

Kao popratni program sajma su najavljeni mnogobrojni glazbeni nastupi, kulinarske prezentacije egzotičnih jela te nagrade igre koje će najsretnije odvesti u daleke zemlje svijeta.

Uz ulaznicu za sajam turizma svaki posjetitelj će moći razgledati i najveći sajam automobila u Austriji u paviljonima C i D te dobiti 30 posto popusta na ulaznicu za muzej voštanih figura “Madam Tussauds”.