Adris će u tri godine u turizam investirati gotovo tri milijarde kuna

Adris ima snažnu novčanu poziciju i visok investicijski potencijal. Postoji financijski kapacitet za vođenje rastuće dividendne politike i provođenje novog investicijskog ciklusa

114
Adris u 2019
Cromaris je u 2019. godini ostvario prodaju od 9557 tona ekvivalenta svježe ribe, što je rast od osam posto. Izvoz čini 80 posto prihoda od prodaje. (izvor:Adris)

Prema nerevidiranim konsolidiranim izvješćima Adris grupa je u 2019. godini ostvarila ukupni prihod u iznosu od 6,1 milijardu kuna, što predstavlja rast od pet posto. Prihod od prodaje robe i usluga iznosio je 5,4 milijarde kuna i za sedam posto je veći u usporedbi s prethodnom godinom. Prihodi ostvareni na inozemnim tržištima veći su za pet posto i iznose 1,59 milijardi kuna.

Adris je u 2019. ostvario neto dobit od 506 milijuna kuna, što predstavlja rast od 13,4 posto. Neto dobit nakon manjinskih interesa iznosi 402 milijuna kuna i 31 posto je veća od prošlogodišnje.

Croatia osiguranje postavilo je novu strategiju za sljedeće petogodišnje razdoblje. Pokrenut je transformacijski program koji sadrži niz poslovnih inicijativa s ciljem povećanja konkurentnosti i profitabilnosti tvrtke. Uz fokus na digitalizaciju, Croatia osiguranje će nastaviti raditi i na daljnjem razvoju ukupnog tržišta osiguranja u Hrvatskoj, zadržavajući pritom vodeću poziciju na osigurateljnom tržištu u svim parametrima vezanim za reputaciju, imidž i snagu branda.

Turizam i zdrava hrana

Maistra je u protekloj 2019. godini lansirala na tržište Grand Park Hotel Rovinj, ključan proizvod u procesu zaokruživanja vrhunske rovinjske hotelske ponude. Drugi pak veliki pomak u ulagačkom procesu u turističkom segmentu Adrisa formalni je završetak postupka vezanog za hotel Marjan u Splitu, što će Adrisu omogućiti ulazak u ovo rastuće turističko odredište.

Cromaris je u 2019. godini ostvario prodaju od 9557 tona ekvivalenta svježe ribe, što je rast od osam posto. Izvoz čini 80 posto prihoda od prodaje.

>>Nakon 25 godina Antu Vlahovića na čelu Adrisa mijenja Marko Remenar

U procesu vezanom za Agrokor, Adris je, u skladu s razinom očekivanih rizika, obavio sva potrebna rezerviranja. Pritom, spomenuta rezerviranja, nemaju utjecaja na likvidnost, profitabilnost i dugoročnu održivost Adrisovih tvrtki.

Adris ima snažnu novčanu poziciju i visok investicijski potencijal. Postoji financijski kapacitet za vođenje rastuće dividendne politike i provođenje novog investicijskog ciklusa. Uz dosad investiranih više od deset milijardi kuna, u sljedećem trogodišnjem razdoblju u turistički dio svoga poslovanja Adris planira investirati gotovo tri milijarde kuna, u zdravu hranu više od 220 milijuna, te u osiguranje 290 milijuna kuna, što će generirati stabilan rast prihoda i rastuću dobit.