Za aglomeraciju Kutina 488 milijuna kuna

Realizacija projekta "Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kutina" omogućit će priključenje gotovo 5 tisuća stanovnika i poduzeća na vodoopskrbnu mrežu i 4,5 tisuća stanovnika i poduzeća na sustav za javnu odvodnju

100
aglomeracija Kutina
Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, Zoran Đuroković, generalni direktor Hrvatskih voda, i Mijo Šepak, direktor poduzeća Moslavina (izvor: Ministarstvo zaštite okoliša i energetike)

U kutinskoj gradskoj vijećnici potpisani su ugovori o sufinanciranju projekta “Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kutina” vrijednog 488 milijuna kuna. Projekt će se sufinancirati sredstvima iz EU fondova, a u financiranju će sudjelovati i Hrvatske vode, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike te jedinice lokalne samouprave. Nositelj projekta je kutinska tvrtka Moslavina d.o.o.

Projekt aglomeracija Kutina obuhvaća izgradnju gotovo 50 kilometara nove vodovodne infrastrukture, rekonstrukciju 28 kilometara postojećeg vodovodnog sustava, izgradnju 38 kilometara novog sustava javne odvodnje i rekonstrukciju 13,3 kilometara postojećeg, te  nadogradnju uređaja za pročišćavanja otpadnih voda, rekao je predstavljajući projekt Mijo Šepak, direktor poduzeća Moslavina.

“Realizacija ovog projekta omogućit će priključenje gotovo 5 tisuća stanovnika na vodoopskrbnu mrežu i 4,5 tisuća stanovnika na sustav za odvodnju. Uvjeren sam da smo zajednički napravili uspješan i dobar posao“, istaknuo je Zoran Đuroković, generalni direktor Hrvatskih voda.

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić istaknuo je da je projekt aglomeracije najveći projekt koji će se realizirati na području grada nakon izgradnje Petrokemije.

Ugovor o sufinanciranju projekta potpisali su ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i direktor Moslavine Mijo Šepak. Potpisivanju ugovora uz gradonačelnika Grada Kutine Zlatka Babića prisustvovali su i gradonačelnik Popovače Josip Mišković, načelnik Općine Velika Ludina Dražen Pavlović, župan Sisačko moslavačke županije Ivo Žinić i njegov zamjenik Roman Rosavec.