Banke pozivaju umirovljenike da dolaze u poslovnice samo ako je neophodno

HUB savjetuje umirovljenike da za isplatu mirovina koriste mogućnost podizanja gotovine s bankomata

102
isplate mirovina

Hrvatska udruga banaka savjetuje umirovljenike da na dan isplate mirovina u najvećoj mjeri koriste mogućnost podizanja gotovine s bankomata te da poslovnice banaka u cilju zaštite zdravlja posjećuju isključivo u slučaju neophodnosti.

HUB podsjeća kako su sve banke u Hrvatskoj privremeno ukinule naknade za transakcije podizanja gotovine debitnim karticama na bankomatima izvan vlastite bankomatske mreže, a bankomati su opskrbljeni dovoljnom količinom gotovog novca i dostupni su u svakom
trenutku.

>>HPB i Hrvatska pošta osigurali dostavu mirovina na kućnu adresu

Umirovljenici se također pozivaju da u najvećoj mjeri koriste mogućnost beskontaktnog plaćanja karticama za što su također podignuti limiti plaćanja bez potrebe unosa PIN-a. Oni umurovljenici koji ne posjeduju debitnu karticu ili PIN mogu kontaktirati svoju banku telefonskim putem, kako bi ih banka mogla informirati o mogućnostima koje su im na raspolaganju.

Ukoliko nisu u mogućnosti koristiti usluge digitalnog bankarstva, mreže bankomata i kartičnog plaćanja, iz HUB-a apeliraju da u tom slučaju zatraže pomoć osoba koje imaju punomoć izvršiti transakcije umjesto njih.

>>Erste banka privremeno otvara dodatnih 12 poslovnica za isplatu mirovina

HUB apelira i na građane da u dane isplate mirovina u najvećoj mjeri odgode dolazak u poslovnice banaka te na taj način daju prednost i pruže dodatnu sigurnost starijim građanima kojima je dolazak u poslovnice neophodan.

Popis banaka u Hrvatskoj