Od danas dostupna eObnova – digitalni sustav za podnošenje zahtjeva za obnovu

Jednostavan pristup aplikaciji e-Obnova za sve fizičke i pravne osobe omogućen je putem sustava e-Građani. Za ulaz preko NIAS-a bit će dovoljna vjerodajnica razine 3.

41
eObnova

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat na današnjoj sjednici Vlade Republike Hrvatske predstavio je novi sustav za elektroničko podnošenje zahtjeva za obnovu potresom oštećenih zgradaeObnova.

Tom prilikom istaknuo je kako će se na ovaj način ubrzati postupak podnošenja i zaprimanja zahtjeva, uz napomenu kako je već izmjenama Prvog programa mjera uvelike smanjena dokumentacija koju je potrebno priložiti.

“U suradnji s tvrtkom APIS IT izradili smo ovaj sustav u želji da našim građanima maksimalno olakšamo postupak podnošenja zahtjeva za obnovu te im u tu svrhu ponudimo više različitih mogućnosti”, istaknuo je ministar Horvat.

Jednostavan pristup aplikaciji eObnova za sve fizičke i pravne osobe omogućen je putem sustava e-Građani, te će za ulaz preko NIAS-a biti dovoljna vjerodajnica razine 3.

Uskoro otvaranje Informativnog centra „Obnova“ u Zagrebu

Ministar Horvat otkrio je također kako će se do 15. ožujka u centru Zagreba otvoriti vrata Informativnog centra „Obnova“, u kojem će se na jednom mjestu naći službenici Ministarstva, Fonda za obnovu i Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje te djelatnici Pravne klinike. Građani će tamo moći dobiti sve potrebne informacije i savjete, a biti će u mogućnosti i predavati zahtjeve za obnovu.

„Želimo biti maksimalno prisutni na terenu, tako da građanima postupke podnošenja prijave za obnovu učinimo što jednostavnijim. Naš fokus je sada na izdavanju prvih odluka o obnovi, kako bi iste bile upućene prema Fondu i Središnjem državnom uredu na operacionalizaciju i početak organiziranja obnove“, zaključio je Horvat.