Hrvatske tvrtke na najvećem europskom sajmu uređenja interijera

IMM definira i diktira buduće trendove uređenja interijera, a ove godine u Koelnu nastupaju četiri hrvatske tvrtke: Spin Valis, Prostoria, Mundus Viridis i Modul

81
IMM

Na najvećem i najznačajnijem europskom sajmu namještaja i uređenja interijera IMM u Koelnu, koji traje do 19. siječnja, ove godine nastupaju četiri hrvatske tvrtke: Spin Valis, Prostoria, Mundus Viridis i Modul.

IMM definira i diktira buduće trendove uređenja interijera što znači da je riječ o događaju koji tvrtkama omogućuje da se predstave međunarodnim kupcima, posebno zato jer se radi o proizvodima visokog cjenovnog razreda, s visokom dodanom vrijednošću.

Nastup na takvom sajmu znatan je financijski izdatak pa je našim tvrtkama u tome pomogla Hrvatska gospodarska komora.

Industrija namještaja industrija je s visokom dodanom vrijednošću što pokazuju i brojke: u prvih devet mjeseci 2019. izvezli smo namještaja u vrijednosti 206 milijuna eura, što je pad od 6 posto u odnosu na isto razdoblje u 2018. kada smo izvezli namještaja za 220 milijuna eura. Uvoz je u istom periodu porastao za 8 posto (s 283 na 306 milijuna eura).

>>Kako napraviti 3D model svoje vizije preuređenog doma

Dobra vijest je da proizvodnja namještaja u razdoblju od siječnja do studenog prošle godine bilježi značajan rast od za 8,1 posto.

Na ovogodišnjem IMM-u izlaže 355 tvrtki, a sajam je prošle godine zabilježio više od 150 tisuća posjetitelja, a očekuje se da će ove godine premašiti tu brojku.