Croatia Airlines uvela redovitu međunarodnu liniju Zagreb – Mostar

Zrakoplovi Croatia Airlinesa povezivat će Zagreb i Mostar dva puta tjedno tijekom cijele godine. Polijetat će iz Zagreba u Mostar četvrtkom i nedjeljom, a iz Mostara u Zagreb petkom i ponedjeljkom

73
međunarodna linija Zagreb - Mostar
Foto Croatia Airlines

U četvrtak je iz zračne luke Franjo Tuđman poletio prvi zrakoplov Croatia Airlinesa prema Mostaru čime je službeno uvedena nova međunarodna linija Zagreb – Mostar.

Zrakoplovi Croatia Airlinesa povezivat će Zagreb i Mostar dva puta tjedno tijekom cijele godine. Polijetat će iz Zagreba u Mostar četvrtkom i nedjeljom, a iz Mostara u Zagreb petkom i ponedjeljkom.

Tako je Mostar postao 40. europsko odredište u koje će zrakoplovi Croatia Airlinesa izravno letjeti tijekom ovogodišnje sezone u redovitom putničkom prometu.

Bolja veza s Europom i svijetom

Prigodna svečanost, kojom je obilježeno ovogodišnje širenje mreže odredišta hrvatskog nacionalnog prijevoznika, održana je uoči prvog leta u čekaonici poslovne klase zagrebačke zračne luke, a nastavljena je nakon slijetanja u mostarskoj zračnoj luci gdje su bili brojni uzvanici. Na prvome letu bio je i ministar mora, prometa i infrastrukture RH Oleg Butković, koji je istaknuo kako se tom linijom povezuju i dvije prijateljske zemlje te omogućava bolja veza s Europom i svijetom.

Svim prisutnima obratio se predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Jasmin Bajić koji je  istaknuo: „Nakon 15 godina stanke Croatia Airlines, hrvatski nacionalni prijevoznik, od danas ponovno povezuje Mostar i Zagreb, ponovno povezuje ovu regiju s glavnim gradom Republike Hrvatske, ali i ostalim destinacijama u koje zrakoplovi Croatia Airlines lete. Uvođenjem redovite međunarodne linije otvaramo nove stranice, a prije svega unaprjeđujemo suradnju dviju zemalja te istodobno omogućujemo još lakšu i kvalitetniju povezanost svim našim putnicima, kao i povezanost naše zemlje u cjelini. Današnji dan uistinu možemo smatrati važnom prekretnicom koja će u sljedećem razdoblju omogućiti lakše i ugodnije transfere svim putnicima, a važnost svega dodatno potvrđuje i činjenica da su letovi Mostar – Zagreb dio modela Public Service Obligation koji se primjenjuje na oko 300 linija u Europskoj uniji“.

Povezivanje Hrvatske i Bosne i Hercegovine letom Zagreb – Mostar pozdravio je i predsjednik Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb Jacques Feron koji je ovom prigodom čestitao Croatia Airlinesu na otvorenju nove cjelogodišnje linije te zahvalio na kvalitetnoj suradnji.

Mostar je 40. europsko odredište

Redoviti međunarodni letovi Mostar – Zagreb predstavljaju četvrtu novu liniju hrvatskoga nacionalnog prijevoznika u ovogodišnjoj turističkoj sezoni.

Zrakoplovi Croatia Airlinesa polijetat će iz Zagreba u Mostar četvrtkom i nedjeljom u večernjim satima (22 sata i 10 minuta), a iz Mostara u Zagreb petkom i ponedjeljkom u jutarnjim satima (polazak u 6 sati i 15 minuta). Letovi će se u iste dane obavljati i u zimskom redu letenja 2018./2019., s jedinom razlikom što će večernji polasci iz Zagreba u Mostar biti u 21 sat i 10 minuta. Na liniji će letjeti zrakoplovi Dash 8-Q400 kapaciteta sa 76 putničkih sjedala.

Četiri nove sezonske linije Croatia Airlinesa

Podsjećamo, Croatia Airlines ove je sezone, osim letova u Mostar, uvela još tri nove sezonske linije: Zagreb – Dublin, koja je uvedena prvi put u povijesti tvrtke i na kojoj će zrakoplovi letjeti četvrtkom i nedjeljom, Split – Kopenhagen subotom  te Dubrovnik – München pet puta na tjedan.

Zbog širenja mreže odredišta i povećanja broja letova kompanija je za nadolazeću turističku sezonu, kao i lani, unajmila dva zrakoplova CRJ1000 sa 100 sjedala tvrtke Air Nostrum, čime će se upotpuniti postojeća flota od šest zrakoplova Airbus (četiri A319 i dva A320) te šest zrakoplova Dash 8-Q400.

Croatia Airlines u 2017. godini prevezao je rekordnih 2,124.528 putnika, odnosno 10 posto više nego godinu prije, a nastavak pozitivnog trenda putničkog prometa očekuje se i ove godine.