Croatia Airlines mijenja plastične čaše papirnatima

Zamijena plastičnih čaša papirnatima konkretno znači uklanjanje 26 tona plastike na dva miijuna prevezenih putnika

72
plastične čaše

Plastične čaše su prošlost. Od ponedjeljka se putnicima na svim letovima Croatia Airlinesa sva bezalkoholna i alkoholna pića te topli napici serviraju u papirnatim umjesto u plastičnim čašama. To je samo jedna od mjera kojima hrvatska zrakoplovna kompanija nastavlja potvrđivati svoju trajnu opredijeljenost održivom razvoju u različitim segmentima poslovanja i to u skladu s aktualnim trendovima te zakonskim zahtjevima na području zaštite okoliša, navodi se u priopćenju Croatia Airlinesa.

>>Rovinjski hotel Adriatic odbacuje plastične predmete za jednokratnu uporabu

Uporabom papirnatih čaša putnicima će se ponuditi još kvalitetnija razina usluge, a navedena mjera konkretno znači uklanjanje 26 tona plastike na 2,000,000 prevezenih putnika (lani je u zrakoplovima ukupno prevezeno 2,17 milijuna putnika).

Vrijedi podsjetiti kako Croatia Airlines tijekom godine kontinuirano provodi mjere u vezi sa smanjenjem emisija stakleničkih plinova, kao i mjere štednje potrošne vode u zrakoplovima tijekom leta, poručuju iz hrvatske zrakoplovne kompanije. Osim toga, ove godine tiši su i letovi zrakoplova Airbus (tri A319 i tri A320) zbog primjene wake vortex generatora, a ugradnja nove satelitske navigacije u zrakoplove Dash 8-Q400 omogućila je i energetski učinkovitije letenje tog tipa zrakoplova u floti.