Croatia Airlines mijenja plastične čaše papirnatima

Zamijena plastičnih čaša papirnatima konkretno znači uklanjanje 26 tona plastike na dva miijuna prevezenih putnika

u 8:59 Zadnja izmjena: 04.06.2019 u 8:59
38
plastične čaše

Plastične čaše su prošlost. Od ponedjeljka se putnicima na svim letovima Croatia Airlinesa sva bezalkoholna i alkoholna pića te topli napici serviraju u papirnatim umjesto u plastičnim čašama. To je samo jedna od mjera kojima hrvatska zrakoplovna kompanija nastavlja potvrđivati svoju trajnu opredijeljenost održivom razvoju u različitim segmentima poslovanja i to u skladu s aktualnim trendovima te zakonskim zahtjevima na području zaštite okoliša, navodi se u priopćenju Croatia Airlinesa.

>>Rovinjski hotel Adriatic odbacuje plastične predmete za jednokratnu uporabu

Uporabom papirnatih čaša putnicima će se ponuditi još kvalitetnija razina usluge, a navedena mjera konkretno znači uklanjanje 26 tona plastike na 2,000,000 prevezenih putnika (lani je u zrakoplovima ukupno prevezeno 2,17 milijuna putnika).

Vrijedi podsjetiti kako Croatia Airlines tijekom godine kontinuirano provodi mjere u vezi sa smanjenjem emisija stakleničkih plinova, kao i mjere štednje potrošne vode u zrakoplovima tijekom leta, poručuju iz hrvatske zrakoplovne kompanije. Osim toga, ove godine tiši su i letovi zrakoplova Airbus (tri A319 i tri A320) zbog primjene wake vortex generatora, a ugradnja nove satelitske navigacije u zrakoplove Dash 8-Q400 omogućila je i energetski učinkovitije letenje tog tipa zrakoplova u floti.