UniCredit gasi svjetla u 74 zgrade povodom incijative Sat za planet Zemlju

UniCredit je u razdoblju od 2008. do 2018. smanjio emisiju za 49% unapređenjem energetske učinkovitosti, smanjenjem površine uredskih prostora za 172.000 četvornih metara u zapadnoj Europi, pametnijim korištenjem radnih prostora te digitalizacijom svog bankarskog poslovanja

31
Sat za planet Zemlju
Austria Campus, novo sjedište UniCredit Bank Austrije otvoreno prošle godine, jedna je od zgrada koje ćeu subotu ugasiti svoja svjetla

Sutra, u subotu, 30. ožujka u 20.30 sati, Grupa UniCredit, čija je Zagrebačka banka članica, ugasit će svjetla u 74 zgrade u 14 zemalja (Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka, Mađarska, Njemačka, Italija, Rumunjska, Rusija, Srbija, Slovenija, Slovačka, Ujedinjena Kraljevina) na šezdeset minuta. Grupa će tako dvanaestu godinu za redom sudjelovati u globalnoj incijativi Sat za planet Zemlju organizacije World Wildlife Fund (WWF) koja okuplja građane, institucije i tvrtke oko zajedničkog cilja pružanja održive budućnosti našem planetu i borbe protiv izazova klimatskih promjena.

“Svake godine sudjelujemo u incijativi Sat za planet Zemlju u sklopu širih nastojanja za potporu održivom razvoju i očuvanju okoliša. UniCreditova klimatska strategija posebice poziva na značajno smanjenje emisija stakleničkih plinova iz našeg poslovanja. Cilj Grupe je do 2020. godine smanjiti emisije ugljika za 60 posto, a dugoročni je cilj smanjenje za 80 posto do 2030.“, rekao je Giuseppe Zammarchi, direktor Održivosti Grupe i Zaklade UniCredit.

UniCredit je 2018. postigao ukupno smanjenje od 49 posto u odnosu na svoje emisije iz 2008. Grupa je to postigla unapređenjem energetske učinkovitosti, smanjenjem površine uredskih prostora za 172.000 četvornih metara u zapadnoj Europi, pametnijim načinima iskorištavanja radnih prostora te sve većom digitalizacijom svog bankarskog poslovanja. Nastavljamo se koristiti novim tehnologijama kako bismo smanjili svoj utjecaj na okoliš, svoje troškove te emisije iz svog poslovanja.

Austria Campus

UniCreditov Austria Campus, novo sjedište UniCredit Bank Austrije otvoreno prošle godine, jedna je od zgrada Grupe koje će ugasiti svoja svjetla. U zgradi Austria Campus na jednoj lokaciji objedinjeni su UniCredit Bank Austria, jedinice banke iz srednje i istočne Europe i sva ostala poduzeća Grupe koja sjedište imaju u Beču. Austria Campus bio je jedan od najvećih projekata preseljenja u srednjoj Europi, u sklopu kojeg su 5300 zaposlenika i IT infrastruktura preseljeni u novo središte tvrtke bez ikakvih prekida u poslovanju.

Campus ima vlastiti sustav za ekstrakciju geotermalne energije, jedan od najvećih u Europi po prostoru. Energija koja se proizvodi tim sustavom upotrebljava se za osnovno grijanje zimi te za hlađenje ljeti u skladu sa svim relevantnim propisima o zaštiti okoliša.