U 66. godini preminuo zagrebački gradonanačelnik Milan Bandić

Nakon što mu je u subotu kasno navečer pozlilo, Hitna pomoć prevezla ga je u bolnicu, gdje su mu liječnici pokušali spasiti život, ali nisu uspjeli. Zagreb će do izbora u svibnju voditi zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević

95

U 66. godini u noći sa subote na nedjelju od srčanog udara u zagrebačkoj kliničkoj bolnici Sveti Duh umro je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Nakon što mu je u subotu kasno navečer pozlilo, Hitna pomoć prevezla ga je u bolnicu, gdje su mu liječnici pokušali spasiti život, ali nisu uspjeli.

Iz Gradske uprave potvrdili su vijest, a u priopćenju se između ostaloga navodi:

“Živio je za svoj grad, za Zagrepčanke i Zagrepčanke koji su mu u svemu što je radio bili na prvom mjestu. Za posao koji je s ljubavlju i energijom, unoseći cijeloga sebe bez ostatka radio 21 godinu.”

Milan Bandić rođen je 22. studenog 1955. u Grudama. Nakon osnovne i srednje škole u Grudama, u Zagrebu je diplomirao na Fakultetu političkih znanosti. U svibnju 2000. godine prvi je put izabran za gradonačelnika grada Zagreba. U lipnju 2017. na neposrednim izborima kao kandidat stranke Milan Bandić 365 – Stranka rada i solidarnosti po šesti puta izabran je za gradonačelnika Zagreba.

Komemoracija će se održati u utorak, 2. ožujka, u 11 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu, a posljednji ispraćaj u srijedu, 3. ožujka, u 12 sati na zagrebačkom Gradskom groblju Mirogoj.

Zagreb će do izbora u svibnju voditi zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević.