UniCredit potpisao s Allianzom i Generalijem ugovore o strateškom partnerstvu

UniCredit je potpisao dva strateška partnerstva u bankoosiguranju s Allianzom i Generalijem u regiji srednje i istočne Europe (SIE), među kojima je i Hrvatska

118
Bankoosiguranje

UniCredit je objavio da je potpisao dva ekskluzivna ugovora o strateškom partnerstvu s Allianzom i Generalijem za distribuciju proizvoda osiguranja za individualne klijente i male poduzetnike u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Češkoj, Mađarskoj, Rumunjskoj, Srbiji, Slovačkoj i Sloveniji.

Dugoročna partnerstva, koja spajaju snažnu poslovnu franšizu UniCredita u regiji s velikom stručnošću Partnera u osiguranju, postupno će se provoditi, u skladu s lokalnim propisima, u drugoj polovici 2018. godine, a pretežno će biti usredotočena na životne i neživotne proizvode s Allianzom te CPI (osiguranje otplate kredita) proizvode s Generalijem.

Partnerstva će ojačati trenutne aktivnosti UniCredita u bankoosiguranju u regiji SIE. Osim toga, očekuje se da će generirati sinergije zahvaljujući poboljšanoj i jedinstvenoj komercijalnoj strategiji, nudeći prošireni asortiman proizvoda za klijente UniCredita u regiji sa snažnim potencijalom rasta.

Dodatni asortiman proizvoda za klijente

„UniCreditovi klijenti imat će koristi od naše velike stručnosti s rastom potražnje za životnim, zdravstvenim, imovinskim osiguranjem i osiguranjem od nezgoda u regiji SIE. Sada možemo zaštititi te klijente u ključnim trenucima njihova života“, izjavio je Petros Papanikolaou, regionalni direktor za regiju SIE u Allianzu SE. „UniCredit i Allianz dijele predanost nastavka rasta u srednjoj i istočnoj Europi. Sretni smo što je UniCredit odabrao Allianz kao pružatelja najboljih rješenja za svoje klijente i vidimo ovo partnerstvo kao potvrdu naše uspješne strategije u srednjoj i istočnoj Europi“.

Luciano Cirinà, Austrija, direktor za regiju SIE i Rusiju i glavni izvršni direktor Generali CEE Holdinga, izjavio je: „Više od 12,5 milijuna klijenata u našoj regiji oslanja se na Generalijevu snagu i podršku u različitim fazama svog života kada im je potreban pouzdan partner u osiguranju. Mi smo pioniri na tržištu i jedan od najvećih osiguravatelja u ovoj regiji te smo ponosni što podržavamo UniCreditove klijente vrlo posebnim i dokazanim rješenjima osiguranja“.

UniCredit je nedavno modernizirao svoje bankoosiguranje u regiji SIE osnivanjem poslovnog područja bankoosiguranja u regiji, koje vodi Arcangelo M. Vassallo, koji izravno odgovara Carlu Vivaldiju, direktoru divizije SIE.

UniCredit CEE Corporate Finance Advisory i KPMG Corporate Finance zajednički su djelovali kao financijski savjetnici UniCredita, dok su Molinari e Associati i Schoenherr pružali pravne savjete.