Vlada pokrenula web stranicu koronavirus.hr

Danas je Vlada RH pokrenula portal na kojem možete pronaći pregledne ii detaljne informacije i novosti vezane uz koronavirus uključujući i mjere i odluke vezane uz širenje virusa

1716
koronavirus.hr

Vlada RH je otvorila posebnu internetsku stranicu koronavirus.hr, na kojoj se svakodnevno prikupljaju i objavljuju sve relevantne informacije o situaciji s koronavirusom u Hrvatskoj, ali i u svijetu.

Sada će se na jednom mjestu moći pronaći aktualne novosti i obavijesti za građane i gospodarstvo, a vezane uz širenje zaraze koronavirusom.

>>Banke prilagodile poslovanje preporukama Kriznog stožera

Sve informacije o koronavirusu na jednom mjestu

Na stranici koronavirus.hr možete pronaći:

  • Informacije i infografiku o broju trenutno zaraženih i izliječenih osoba u Hrvatskoj koje donosi Hrvatski zavod za javno zdravstvo.
  • Informativne tekstove o koronavirusu i prevenciji zaraze, savjete kako razlikovati koronavirus od prehlade i gripe, što učiniti ako sumnjate da ste zaraženi, o samoizolaciji i kako je provoditi.
  • Aktualne i ažurne upute za poslodavce, djelatnike i pomorce vezano uz koronavirus, te informacije o radu od kuće u slučaju izvanredne situacije.
  • Novosti vezane uz obrazovanje, upute o nastavi na daljinu, promjene u rasporedu te sve mjere koje se tiču obrazovanja.
  • Vladine mjere donese u borbi protiv širenja zaraze, kao i sve druge važne vijesti i obavijesti građanima koje se svakodnevno ažuriraju.
  • Činjenice o koronavirusu, kronologiju razvoja epidemije i najčešće pitanja i odgovore vezane za virus.
  • sve važne telefonske brojeve za građane koji imaju pitanja o epidemiji ili sumnjaju da su možda zaraženi koronavirusom

Uz stranicu koronavirus.hr, za sve informacije i upite građana o koronavirusu otvoreni su i kanali na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

>>Rad od kuće u vrijeme koronavirusa