Zagrebačka banka donirala 1,3 milijuna kuna bolnicama

Dvije donacije od 500.000 kuna Zaba je donirala Kliničkoj bolnici Merkur te Kliničkoj bolnici Dubrava, a 300.000 kuna Klinici za dječje bolesti Zagreb za nabavku medicinske opreme te saniranje štete

75
Zaba donacije

U svjetlu razvoja situacije oko pandemije koronavirusa te razornog potresa koji je, među brojnim građevinama, oštetio i zagrebačke bolnice, Zagrebačka banka donirala je 1,3 milijuna kuna bolnicama za pomoć u podmirenju medicinskih troškova, nabavi medicinske opreme te saniranju štete nastale potresom, navodi se u priopćenju Zabe.

Dvije donacije od 500.000 kuna Zaba je donirala Kliničkoj bolnici Merkur te Kliničkoj bolnici Dubrava, koja se priprema postati primarnim respiratornim centrom u kojem će se primati pacijenti s težim oblicima zaraze koronavirusom.

Također, Klinici za dječje bolesti Zagreb koja je značajno oštećena tijekom potresa, donirano je 300.000 kuna za nabavku medicinske opreme te saniranje štete.

„U ovim zaista izazovnim trenutcima, zdravlje i sigurnost naš je glavni prioritet. Stoga je važno osigurati odgovarajuću opremljenosti zdravstvenog sustava kako bi se mogao nositi s potencijalnim širenjem bolesti. Stoga smo se, uz već poduzete mjere potpore u pogledu likvidnosti i dostupnosti sredstava, odlučili dodatno pomoći onim bolnicama kojima je to sad prijeko potrebno. Hvala svim našim zdravstvenim djelatnicima koji svakodnevno ulažu nemjerljive napore kako bismo što prije pobijedili u ovoj borbi“, poručio je Romeo Collina, predsjednik Uprave Zagrebačke banke.

>>Zaba uvela novo radno vrijeme poslovnica i poziva na korištenje online bankarstva

Značajna pomoć u liječenju najtežih bolesnika i saniranju šteta od potresa

Doc.prim.dr.sc. Jasminka Peršec, dr.med, predstojnica Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivnu medicinu KB Dubrava zahvalila se Banci na donaciji koja će značajno pomoći u lijećenju najtežih COVID 19 bolesnika. Iskoristiti će je za kupnju monitora vitalnih funkcija za teško oboljele bolesnike s COVID 19 infekcijom u intenzivnoj njezi i aspiratora.

„Monitori vitalnih funkcija su nam nezamjenjivi u svakodnevnom radu kako bismo mogli kontinuirano pratiti vitalne funkcije najtežih bolesnika koje liječimo u Respiratorno-intenzivističkom centru u KB Dubrava. Aspiratore koristimo za čišćenje dišnih puteva bolesnika koji su na kontinuiranoj respiratornoj potpori tj. mehaničkoj ventilaciji i takvo liječenje nije izvedivo bez stalnog čišćenja i toalete dišnih puteva.“ kazala je Jasminka Peršec,

„Najljepše se zahvaljujemo na donaciji Zagrebačke banke zahvaljujući kojoj ćemo, u ovim kriznim trenutcima pandemije koronavirusom, biti u mogućnosti kupiti uređaj i opremu koja je neophodna za zbrinjavanje kritično bolesnih pacijenata“, poručio je izv. prof. dr. sc. Mario Starešinić, ravnatelj Kliničke bolnice Merkur.

Prof. dr. sc. Goran Roić, dr. med, ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb, također se zahvalio Zagrebačkoj banci na donaciji koju će usmjeriti na kupnju Neuro/Bio Feedback i EKG uređaja te za sanaciju štete nastale prilikom potresa.

„Iskreno zahvaljujemo Zagrebačkoj banci za financijsku donaciju Klinici za dječje bolesti Zagreb kao i društvenoj odgovornosti te senzibilitetu u ovo teško vrijeme. Na žalost, i sami smo pogođeni potresom te građevinski stručnjaci još uvijek procjenjuju štetu. Iako trenutno ne znamo koliki će biti iznos sanacije, svjesni smo da će to biti iznos kojeg sami nećemo moći pokriti“, poručio je Goran Roić

Donacije najpotrebitijima dio su društvene odgovornosti Zagrebačke banke te dugogodišnje tradicije poslovanja koje je usmjereno na društveni i gospodarski napredak okruženja u kojem poslujemo., poručili su iz Zabe.