KB Dubrava će do 2029. dobiti novu zgradu

U novoj zgradi površine 30.000 četvornih metara bit će Objedinjeni hitni bolnički prijam, traumatologija i ortopedija, onkologija i Zavod za jednodnevnu kirurgiju. Natječaj za projektno i arhitektonsko rješenje bit će raspisan uskoro

137
Klinička bolnica Dubrava
KBC Dubrava [Izvor: HRT / screenshot]

Unatoč tome što je projektirana za oko 70 tisuća pacijenata, kroz zagrebačku Kliničku bolnicu Dubrava godišnje prođe njih čak pet puta više. Stoga je dobra vijest da će se ondje graditi zgrada od 30 tisuća kvadrata, vrijedna 152 milijuna eura. U njoj će biti Objedinjeni hitni bolnički prijam, traumatologija i ortopedija, onkologija i Zavod za jednodnevnu kirurgiju. Natječaj za projektno i arhitektonsko rješenje bit će raspisan uskoro, objavio je HRT.

Riječ je o prvoj velikoj investiciji otkad je bolnica 1988. otvorena. Parcela na kojoj se nalazi klinička bolnica Dubrava ima nešto više od 170.000 metara kvadratnih, od toga je zelene površine 110.000, i u vlasništvu je RH, tako da ravnatelj KB-a Dubrava Ivica Lakušić ne očekuje administrativne poteškoće. Nova zgrada trebala bi biti izgrađena do 2029. godine.