HPB ukinula naknade i na Prepaid kartice

Kako bi što veći broj klijenata HPB-a lakše pristupio svome novcu, naknade za korištenje bankomata drugih banaka, uz korisnike debitnih, neće plaćati ni oni koji imaju Prepaid kartice s nadoplatom

308
HPB ukinula naknade na kartice

Kako bi svojim klijentima omogućila što jednostavniji pristup novcu zbog aktualnih mjera ograničenog kretanja, Hrvatska poštanska banka od četvrtka, 26. ožujka 2020. ukida naknade za podizanje gotovine na bankomatima i EFTPOS uređajima drugih banaka, objavili su iz HPB-a.

Gotovinu će bez naknade u naredna tri mjeseca, do 30. lipnja 2020. moći podizati korisnici HPB-ovih debitnih kartica, a kako bi što više klijenata imalo lakši pristup svome novcu naknada se ne naplaćuje ni korisnicima VISA Prepaid kartica s nadoplatom.

>>HNB za ukidanje naknada na bankomatima i debitne kartice za najugroženije

Ukidanjem naknada, HPB se odazvala preporukama Hrvatske narodne banke kako bi svojim klijentima, u okolnostima kada je potrebno ograničiti kretanje i izbjegavati sve vrsta kontakata s ciljem sprječavanja širenja zaraze koronavirusom, omogućila lakše raspolaganje sredstvima i osigurala dodatne mogućnosti upravljanja osobnim financijama.

HPB kontinuirano prati razvoj situacije uzrokovane koronavirusom i u svoje poslovanje uvodi preventivne mjere kako bi zaštitila zdravlje klijenata i zaposlenika u skladu s preporukama nadležnih službi. Banka nastoji u novonastalim okolnostima klijentima maksimalno olakšati financijsko poslovanje, upućujemo ih na korištenje digitalnih usluga HPB-a i bankomata uz preporuku da prilikom podizanja novca koriste zaštitne rukavice ili tipkovnicu prekriju maramicom tijekom unosa PIN-a., poručuju iz banke.

>>Erste banka ukida naknadu za podizanje gotovine na bankomatima drugih banaka