Apple će lansirati manji i jeftiniji iPhone, moćan gotovo kao iPhone 11

iPhone SE2 će biti najbolji izbor za nadogradnju za sadašnjih 100 milijuna korisnika iPhonea 6 i ključni pokretač rasta Applea u 2020., tvrdi Ming-Chi Kuo, analitičar koji ima izvrsnu povijest predviđanja Appleovih proizvoda prije njihovog izlaska

312
iPhone SE2
Apple je sličnu strategiju primijenio prije nekoliko godina kada je izdao izvorni iPhone SE koji je zadržao dizajn iPhonea 5 uz ugradnju boljih komponenti

Apple će tijekom prvog tromjesečja 2020. predstaviti iPhone SE2 s čipom A13, koji je ugrađen u iPhone 11, tvrdi analitičar TF International Securitiesa Ming-Chi Kuo koji ima izvrsnu povijest  predviđanja Appleovih proizvoda prije njihovog izlaska, piše CNBC.

“iPhone SE2, koji će biti najbolji izbor za nadogradnju za sadašnjih 100 milijuna korisnika iPhonea 6, bit će ključni pokretač rasta Applea u 2020.”, rekao je Kuo. Osim nadogradnje procesora, uređaj će dizajnom nalikovati na iPhone 8, što znači da bismo trebali očekivati 4,7-inčni ekran.

Izvorni iPhone SE, koji se prodavao po cijeni od 399 dolara, imao je ekran manji od 4 inča, što je pogodovalo ljudima koji su voljeli manje telefone i dizajn iPhonea 5. Apple je tada upotrijebio sličnu strategiju, zadržavajući dizajn iPhonea 5 uz ugradnju boljih komponenti.

>>Kako će iOS 13 i Android 10 promijeniti naše pametne telefone

“Vjerujemo da će iPhone SE2 zadovoljiti potrebe velikog broja korisnika i da će zahvaljujući povoljnoj cijeni povećati udio iPhonea na tržištu”, rekao je Kuo.

Apple trenutno prodaje iPhone 8 za 449 dolara, tako da bi moćniji uređaj mogao ponuditi po 50 dolara nižoj cijeni.

Slabija kamera i tipka Home

To znači da će Apple negdje morati smanjiti troškove. Očekuje se da će iPhone SE2 imati slabiju kameru u usporedbi s iPhoneom 11. Vjerojatno će zadržati i tipku “Home” s obzirom na to da dizajn iPhonea 8 ne podržava Face ID.

“Zahvaljujući jačem procesoru (A13) i memoriji (3GB LPDDR4X) iPhone SE2 će podržavati sve Appleove sadržaje i usluge, a to će pridonijeti rastu Appleovih tvrtki koje se bave tim segmentom poslovanja”, objasnio je Kuo pozivajući se na memorijske specifikacije uređaja.

“Iako će većina hardverskih specifikacija iPhone SE2 biti slična iPhoneu 8, vjerujemo da će visoka računalna moć koju nude A13 i 3GB LPDDR4X te povoljnija cijena postići sjajan rezultat na tržištu. Procjenjujemo da će broj isporučenih uređaja iPhonea SE2 u 2020. dosegnuti 30-40 milijuna”, zaključio je analitičar.