Austrijski proizvođač ambalaže seli proizvodnju iz Indije u Knin

U početku planiraju zaposliti oko 70 ljudi, a do kraja sljedeće godine, ako uspiju realizirati svoj plan, broj zaposlenih u kninskom pogonu trebao bi dosegnuti oko 300

1444
Marijo Ćaćić, gradonačelnik grada Knina

PicoPACK Group, međunarodna kompanija sa sjedištem u Grazu koja se bavi proizvodnjom i distribucijom industrijske ambalaže, planira preseljenje svog pogona iz Indije u Europu, točnije u Knin. Novi proizvodno-distribucijski centar nalazio bi se u kninskom Poduzetničkom centru koji je trenutno u izgradnji. Predstavnici kompanije sastali su se i razgovarali o tome prije nekoliko dana s kninskim gradonačelnikom Marijom Ćaćićem i šibensko-kninskim županom Markom Jelićem, piše portal Šibenski.hr.

PicoPACK Group se specijalizirao za proizvodnju industrijske ambalaže, odnosno za razvoj i proizvodnju svih rješenja za pakiranje rasutih prehrambenih (ljudska i životinjska hrana, sjeme) i neprehrambenih proizvoda (kemijski i farmaceutski proizvodi, rude, cement), rješenja za pakiranje opasnih tvari te za terete koji se transportiraju u vrećama.

Od 2011. sjedište kompanije u Grazu, što omogućava kompaniji da opskrbljuje svoje kupce iz distribucijskih centara u Werndorfu/Grazu, u Zagrebu (Hrvatska), Kopru (Slovenija), Novom Sadu (Srbija), Iwano – Frankowskom (Ukrajina), Sankt Peterburgu (Rusija) i Londonu (Ujedinjeno Kraljevstvo).

U početku planiraju zaposliti oko 70 ljudi, a do kraja sljedeće godine, ako uspiju realizirati svoj plan, broj zaposlenih u kninskom pogonu trebao bi dosegnuti oko 300.

“Prijavljen je veliki broj zaposlenih, i to nam mnogo znači, a jedan od važnijih uvjeta koji moraju ispuniti je da se pošteno odnose prema zaposlenicima. Prema poslovnom planu, prosječna plaća bi bila veća od prosječne državne plaće”, rekao je gradonačelnik Ćaćić.

Grad Knin kroz dva projekta ulaže u Poduzetničku zonu Preparandija oko 40 milijuna kuna  te aktivno radi na privlačenju investitora. Kroz te aktivnosti uspostavljen je i kontakt s PicoPACK Group, tumači Ćaćić.

Završetak radova na Poduzetničkom centru se očekuje na proljeće sljedeće godine, nakon čega će se svi zainteresirani investitori moći useliti i u njemu započeti sa svojim radom.

>>Kako grad Knin pomaže svojim poduzetnicima