Zadarska tvornica pića Maraska dobiva novog vlasnika

Stanić Beverages postat će novi vlasnik 98,25 posto dionica Maraske d.d. koje preuzima od članica Mepas grupe, Saponije i Koestlina. Nakon završetka te transakcije objavit će obvezujuću javnu ponudu za otkup preostalih dionica

280
Maraska
Maraska d.d. proizvodi sokove i jaka alkoholna pića, a među njima su najpoznatiji oni na bazi višnje maraske - sokovi Amarena i liker Maraschino

Stanić Beverages, tvrtka u vlasništvu Stanić Grupe, potpisala je sa Saponijom d.d. i Koestlinom d.d., članicama Mepas grupe, kupoprodajni ugovor o kupnji Maraske d.d., navodi se u priopćenju.

Stanić Beverages postat će novi vlasnik 98,25 posto dionica Maraske d.d.: 45,3 posto dionica kupuje od Koestlina, a 52,90 posto od Saponije.

Nakon što Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) odobri preuzimanje, Stanić Beverages postat će novi većinski vlasnik Maraske, a nakon završetka te transakcije  objavit će obvezujuću javnu ponudu za otkup preostalih dionica.

Stanić Beverages renomirani je proizvođač sokova u Hrvatskoj te vlasnik dviju tvornica u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini sa zajedničkim kapacitetom od 150 milijuna litara. Uzdanica Stanić Beveragesa jest brand Juicy, a kupnjom Maraske d.d. Stanić Beverages širi svoje proizvodne kapacitete i ulazi u novi segment jakih alkoholnih pića, u kojem vidi priliku za rast i razvoj.

Maraska d.d. proizvodi bezalkoholna pića i jaka alkoholna pića, a među njima su najpoznatiji sokovi Amarena i likeri Maraschino, Pelinkovac, Orahovac, Travarica, Šljivovica te drugi biljni i voćni likeri.

“Proces preuzimanja Maraske d.d. počeo je 2020. godine, no zbog pandemije bolesti COVID-19 bio je usporen. Drago nam je što smo upravo pri završetku kupovine dionica Maraske d. d. i što ćemo potkraj 2021. godine postati novi vlasnici jedne od najstarijih kompanija u Hrvatskoj. Maraska Zadar ima bogatu povijest, ali, što je još važnije, svijetlu budućnost. Vjerujemo da će sinergija Stanić Beveragesa i Maraske d. d. rezultirati vrhunskim proizvodima u svim kategorijama, koji će kreirati nove trendove na tržištu. Cilj nam je odgovoriti na zahtjevne želje i potrebe domaćih i inozemnih potrošača te u sinergiji moći ponuditi bolje uvjete prema tržištu i povoljnije proizvode potrošačima”, izjavio je Svjetlan Stanić, vlasnik i predsjednik Uprave Stanić Grupe.

>>Stanić Beverages uložio 10,6 mil kuna u modernizaciju pogona u Kreševu