BAT uvodi proizvod nove generacije i zapošljava 100 stručnjaka u Hrvatskoj

Novi zaposlenici postat će dio globalnog tima za tehnološki inovativne nove generacije proizvoda. Od 2012. godine u BAT-u su u razvoj nove generacije proizvoda investirali preko 2,5 milijardi američkih dolara

114
British American Tobacco
Antal Bekefi, generalni direktor BAT-ove Adria regije sa sjedištem u Zagrebu

Multinacionalna kompanija British American Tobacco (BAT) u Hrvatskoj će zaposliti 100 stručnjaka, koji će postati dio globalnog tima za tehnološki inovativne nove generacije duhanskih proizvoda, objavili su iz kompanije.

Hrvatska će biti jedna od prvih zemalja u kojima BAT uvodi novi brend na tržišteproizvod “GLO” koji zagrijava duhan bez sagorijevanja, a na hrvatskom tržištu bit će predstavljen do kraja godine. “GLO”  je do sada lansiran u Japanu, Švicarskoj, Južnoj Koreji, Kanadi, Italiji i Rumunjskoj. Od 2012. godine u BAT-u su u razvoj nove generacije proizvoda investirali preko 2,5 milijardi američkih dolara.

”Ovo je vrlo uzbudljivo vrijeme za sve nas u BAT-u. Svim zainteresiranima u Hrvatskoj otvaramo priliku za sudjelovanje u transformaciji industrije i početak karijere u poticajnoj atmosferi kakvu njegujemo u BAT-u”, izjavio je Antal Bekefi, generalni direktor BAT-ove Adria regije sa sjedištem u Zagrebu.

Predstavljanje novog proizvoda koji zagrijava duhan dio je nastojanja BAT-a da predvodi transformaciju globalnog duhanskog biznisa u smjeru razvoja proizvoda smanjenog rizika.

Istovremeno sa razvojem novog dijela poslovanja, navodi se u priopćenju, British American Tobacco u Hrvatskoj nastavlja investirati i zapošljavati u ostalim segmentima svojih operacija u Hrvatskoj, posebno u tvornici duhanskih proizvoda u Kanfanaru.

Tvornica u Kanfanaru povećava proizvodnju

Tvornica u Kanfanaru nastavlja povećavati proizvodnju i radi u tri smjene. Prošle je godine u Kanfanaru proizvedeno 10 milijardi cigareta, dok je za 2018. planirana proizvodnja 12,5 milijardi cigareta, što je 50-postotno povećanje u odnosu na volumene prije preuzimanja TDR-a od strane BAT-a. Za 2019. planirano je povećanje proizvodnje na čak 20 milijardi cigareta

Od preuzimanja TDR-a pa do kraja ove godine ukupna ulaganja BAT-a u Kanfanar dosegnut će 45 milijuna eura. Trenutno su pokrenuti građevinski radovi na rekonstrukciji tvorničke hale u Kanfanaru kako bi se povećao skladišni kapacitet i na taj način omogućilo ostvarenje proizvodnih planova.

U TDR-u je prošle godine zaposleno više od 170 novih ljudi, a ukupno u BAT-ovim operacijama u Hrvatskoj njih preko 200. U zadnje dvije i pol godine – od akvizicije TDR-a, BAT je povećao ukupan broj zaposlenih u svim dijelovima poslovanja za 7 posto.

Danas u hrvatskom dijelu BAT-ovog Adria klastera radi ukupno više od 1700 ljudi.