Bill Gates: Pandemija će trajno prepoloviti broj poslovnih putovanja

Poslovni putnici prije pandemije generirali su polovicu prihoda američkih zrakoplovnih kompanija, ali samo 30 posto putovanja, navodi Airlines for America, interesna udruga koja zastupa većinu američkih prijevoznika

68
poslovna putovanja
[Image by Paul Brennan from Pixabay]

Koronavirus će trajno i iz temelja izmijeniti način kako ljudi putuju i rade, rekao je u utorak suosnivač Microsofta Bill Gates.

“Predviđam da će se poslovna putovanja prepoloviti, a broj dana koje provodimo u uredu smanjit će se za više od 30 posto”, rekao je Gates Andrewu Rossu Sorkinu tijekom konferencije Dealbook New York Timesa.

Govoreći o budućnosti, Gates predviđa da će se prag za poslovna putovanja podići “vrlo visoko” sada kada je rad na daljinu prihvatljiviji. Pri tome će neke tvrtke u svojim naporima da smanje broj službenih putovanja biti mnogo ekstremnije od ostalih, kaže Gates.

Filantrop i suosnivač Microsofta Gates, čija je zaklada radila na isporuci cjepiva protiv koronavirusa onima kojima je najpotrebnije, rekao je tijekom novog podcasta “Bill Gates i Rashida Jones postavljaju velika pitanja” da mu je raspored mnogo jednostavniji otkako zbog pandemije više ne odlazi na poslovna putovanja.

Gates se na konferenciji u utorak pojavio uživo zajedno s izvršnim direktorom Pfizera Albertom Bourlom. Rekao je da je ove godine već održao pet virtualnih okruglih stolova s menadžerima farmaceutskih tvrtki. Takve sastanke je obično održavao uživo u New Yorku.
“Ponekad ćemo otići u ured, ponekad ćemo poslovno putovati, ali dramatično manje nego ranije”, rekao je Gates.

Pandemija je drastično umanjila potražnju za putničkim zračnim prijevozom, posebno kada je riječ o unosnim poslovnim putovanjima. Poslovni putnici prije pandemije generirali su polovicu prihoda američkih zrakoplovnih kompanija, ali samo 30 posto putovanja, navodi Airlines for America, interesna udruga koja zastupa većinu američkih prijevoznika.