Boris Mikšić širi EcoCortecove kapacitete u Belom Manastiru

U novoj tvornici će se proizvoditi Cortecov patentirani VpCI aditiv za zaštitu od korozije, a u njoj će biti i pogon s najnovijom opremom za recikliranje otpada u nove materijale

119
EcoCortec
[Izvor: EcoCortec]

Tvrtka EcoCortec Borisa Mikšića odlučila je proširiti kapacitete na EcoCortecovom kompleksu u Belom Manastiru: kupljena je nova tvornicu za preradu polimera, površine 1000 četvornih metara. Svečano otvaranje novog pogona najavljeno je za 11. listopada.

U novoj tvornici će se proizvoditi Cortecov patentirani VpCI aditiv za zaštitu od korozije, a u njoj će biti i pogon s najnovijom opremom za recikliranje otpada u nove materijale. To će rezultirati smanjenjem odlaganja potencijalno korisnih materijala i smanjenjem potrošnje svježih sirovina i energije. Ovaj model kružnog gospodarstva bitno smanjuje onečišćenje zraka i vode.

Tvrtka je nedavno kupila i novu visokotehnološku liniju za ekstruziju filma za proizvodnju patentiranih biorazgradivih ESD filmova za rastuće tržište električnih vozila. Instaliran je i novi stroj za izradu vrećica na roli koji će omogućiti još širi asortiman proizvoda u više dimenzija.

“Ovim proširenjem EcoCortec će postati najveća tvornica za proizvodnju zelenih ekoloških folija i vrećica u Europi. Odličan proizvod, uhodani tim i jasna vizija zaslužni su za nas uspjeh. Od naših skromnih početaka u Hrvatskoj uspjeli smo se nadmetnuti kao lider u Europi i šire. Moja misija je brendiranje Hrvatske kao centralne točke u ovom dijelu svijeta za nove tehnologiju ove vrste“, poručio je vlasnik Cortec korporacije Boris Mikšić.

Mikšić je prošle godine udvostručio je svoja ulaganja u Hrvatskoj kupnjom zemljišta i tvornice u Splitu za proizvodnju Cortecovih patentiranih kemijskih proizvoda, a sada širi i proizvodnju u Baranji.

“Hrvatsku smo zadnjih godina pozicionirali kao glavni strateški centar u Europi za ekološku tehnologiju zaštite od korozije. Postali smo jedan od glavnih centara Cortec korporacije što je i bio moj cilj kada sam davne 2004. počeo ulagati u našu zemlju. Naša korporacija iz svojih kapaciteta u koje spadaju EcoCortec, logistički i proizvodni centar u Splitu, te uredi u Zagrebu, opskrbljuje Cortecovim proizvodima tri kontinenta”, istaknuo je Mikšić.

Kompleks tvornica bio-plastike u Belom Manastiru specijaliziran je za proizvodnju “zelenih“ folija za pakiranje. Iz tvornica u Baranji i Dalmaciji opskrbljuje se cijela Europa ali i Azija i SAD. EcoCortec je opskrbljivač antikorozivne zaštite za najveće svjetske automobilske proizvođače: Mercedes, Volvo, Ford, Toyotu te druge važne sustave kao što su Bosch, IBM, General Electric, Caterpillar, Rolls Royce grupa, Ruske željeznice, Končar, MORH, ExxonMobil, Airbus i druge. Cortecove VpCI patentirane folije, vrećice i papiri koriste se u bezbroj industrija i aplikacija diljem svijeta, pružajući korisnicima jednostavan i učinkovit način zaštite od korozije.

Tvrtka također razvija i proizvodi više opcija zelene ambalaže bez inhibitora korozije. Biorazgradivi materijali koji se mogu kompostirati postaju standard u modernoj industriji pakiranja i EcoCortrecov tim znanstvenika i inženjera već godinama radi na razvoju pametnih rješenja za pakiranje koja nisu opasna za okoliš, ali će omogućiti najjaču zaštitu od korozije i u potpunosti zadovoljiti kupce.