cargo-partner otvorio novi logističko-distributivni centar u Velikoj Gorici

Novi logističko-distributivni centar s 12.900 četvornih metara skladišnog i radnog prostora nalazi se u poslovnoj zoni Meridian 16 u Velikoj Gorici, neposredno uz autocestu A11 i 10 minuta od Zračne luke Franjo Tuđman

332
cargo-partner
Suvremeni logistički centar sadrži 13.500 paletnih mjesta na 12.000 četvornih metara skladišnog prostora, plus mezanin od 900 četvornih metara gdje tim cargo-partnera pruža usluge s dodanom vrijednošću [Izvor: cargo-partner]

Pružatelj logističkih usluga cargo-partner otvorio je novi logističko-distributivni centar s 12.900 četvornih metara skladišnog prostora u Zagrebu. Prostor se nalazi u poslovnoj zoni Meridian 16 u Velikoj Gorici, neposredno uz autocestu A11 i 10 minuta od Zračne luke Franjo Tuđman.

Novoizgrađeni centar idealno je opremljen za brzu i učinkovitu distribuciju u okolno područje. Suvremeni prostor pruža kupcima kratkoročno i dugoročno skladištenje, kao i sveobuhvatan portfelj dodatnih usluga za širok raspon industrija, navodi u priopćenju cargo-partner.

Suvremeni logistički centar sadrži 13.500 paletnih mjesta na 12.000 četvornih metara skladišnog prostora, plus mezanin od 900 četvornih metara uz potpunu informatičku povezanost preko EDI/API konekcije za modne i druge industrije. Ovaj prostor sada je dostupan kupcima uz već postojeće skladište od 4.000 četvornih metara na Jankomiru u Zagrebu. Novi centar služi kao mjesto za skladištenje i distribuciju različite robe uključujući namirnice, kvarljive proizvode, pića i lijekove.

“COVID-19 je ubrzao rast e-trgovine i prouzročio dugoročne prekide u lancu opskrbe, a u konačnici je doveo do porasta potražnje za skladišnim prostorom. cargo-partner već dugi niz godina ulaže u povećanje svojih globalnih skladišnih kapaciteta, a Hrvatska je bitan dio naše mreže u srednjoj i jugoistočnoj Europi. Novi prostor omogućit će nam još bolje korištenje ovog važnog čvorišta i dodatno proširiti naš portfelj logističkih usluga”, rekao je Zoran Starčević, direktor cargo-partnera u Hrvatskoj.

Uz dugoročno i kratkoročno skladištenje, lokalni tim pruža usluge cestovnog prijevoza uključujući distribuciju robe u zemlje EU i izvan EU diljem jugoistočne Europe. S 22 utovarne i istovarne rampe i dodatnim drive-in pristupom, centar je opremljen za svakodnevno preuzimanje i distribuciju iz i u okolnu regiju. Brzi tranzit osigurava i carinsko skladište i usluge carinskog posredovanja za uvozne i izvozne pošiljke.

Logistički centar posjeduje HACCP i ISO certifikat te je opremljen suvremenim sustavima zaštite od požara, protuprovalne zaštite i nadzora kako bi se osigurali idealni uvjeti skladištenja osjetljive i vrijedne robe. Protupotresni regali zadovoljavaju najviše europske standarde za potrese (Eurocode 8).