PBZ Card za 180 mil. eura prepušta prihvat kartica društvu NETS CEE

Završetak transakcije i uspostava novog poslovnog modela prihvata kartica očekuje se do kraja ove godine te podliježe stjecanju potrebnih ovlaštenja nadležnih tijela

137
NETS CEE

PBZ Card, u vlasništvu Privredne banke Zagreb, članice Intesa Sanpaolo Grupe, objavio  je uvođenje novog modela strateškog partnerstva s društvom NETS CEE u području prihvata platnih kartica na prodajnim mjestima.

Ovim strateškim partnerstvom poslovanje prihvata kartica PBZ Carda prenijet će se na NETS CEE, a PBZ Card će i nadalje nastaviti obavljati poslove ugovaranja i razvoja prihvatne mreže kartica na hrvatskome tržištu u ime i za račun društva NETS CEE.

Zajednički pristup prodajnim mjestima (trgovcima) društva NETS CEE, dio Nexi Grupe, vodećeg europskog prihvatitelja i procesora kartičnog poslovanja te investitora u tehnologiju i inovacije, i PBZ Carda, vodeće kartične tvrtke u Hrvatskoj, donijet će niz pogodnosti poput novih, inovativnih usluga i tehnologija plaćanja, navodi u priopćenju PBZ Card.

Ova suradnja nastavak je već uspješno provedenog strateškog partnerstva između matične banke PBZ-a Intese Sanpaolo i Nexi u Italiji, dodaje se u priopćenju.

Navedeni novi poslovni model bit će proveden uz osiguravanje kontinuiteta u pružanju usluga prihvata kartica na prodajnim mjestima ugovornih partnera/trgovaca, bez potrebe za dodatnim tehnološkim prilagodbama.

Vrijednost ove transakcije prodaje poslovnog segmenta prihvata kartica PBZ Carda iznosi 180 milijuna eura. Završetak navedene transakcije i uspostava novog poslovnog modela prihvata kartica očekuje se do kraja ove godine te podliježe stjecanju potrebnih ovlaštenja nadležnih tijela.

Nexi grupa je PayTech nastao je spajanjem i integracijom tvrtki Nexi, Nets i Sia, tri ponajveća igrača na europskom tržištu digitalnog plaćanja, a prisutna je u više od 25 zemalja.