CIAK grupa preuzima ljubljansku Stahlgruber trgovinu i banjalučki Sim Impex

Transakcija preuzimanja Stahlgruber trgovine u potpunosti je završena, dok je izvršenje transakcije za tvrtku Sim Impex predmet odobrenja nadležnih tijela

53
CIAK grupa
Izvor: CIAK grupa

Tvrtka C.I.A.K. Auto d.o.o. Hrvatska u utorak je potpisala ugovor o preuzimanja dviju kompanija – ljubljanske Stahlgruber trgovine i banjalučkog Sim Impexa, članica LKQ Europe, objavila je CIAK grupa. Vrijednost transakcija nije objavljena.

Transakcija preuzimanja Stahlgruber trgovine u potpunosti je završena, dok je izvršenje transakcije za tvrtku Sim Impex predmet odobrenja nadležnih tijela, navodi se u priopćenju.

Stahlgruber trgovina je jedan od nezavisnih distributera u automotive aftermarketu (IAM) u Sloveniji, ostvaruje promet od 12 milijuna eura kroz svoje tri podružnice i s više od 100.000 referenci.

S iskusnim timom koji će i dalje voditi Benjamin Lenart kao predsjednik Uprave te poslovnom kulturom i poslovnom ekspertizom vrlo sličnom tvrtki C.I.A.K. Auto, uCIAK grupi očekuju da će u potpunosti iskoristiti sinergije i omogućiti društvu još bolji rezultat idućihgodina kao C.I.A.K. Auto Slovenija, koristeći sve pozitivne aspekte Društva za daljnje jačanje tržišne pozicije C.I.A.K. Auta u Adria regiji.

Uzimajući u obzir core business CIAK Grupe i njezinu prisutnost u Sloveniji, tvrtka Stahlgruber trgovina je jedan od CIAK-ovih sljedećih koraka za konsolidaciju u južnoj i istočnoj Europi, zaključuje se u priopćenju.