Croatia osiguranje i Sapiens potpisali ugovor vrijedan više od 100 mil. kuna

Croatia osiguranje će nabavom novog Core sustava osigurat dodatni rast prodaje, brzu reakciju kompanije na zahtjeve tržišta te povećati učinkovitost poslovanja kroz simplifikaciju i automatizaciju dijela procesa

103
Croatia osiguranje
Davor Tomašković i Roni Al-Dor na potpisivanju ugovora

Croatia osiguranje i tvrtka Sapiens potpisale su Ugovor o nabavi, implementaciji i održavanju novog Core sustava i komponenti Sapiens IDITSuite for Property and Casualty, Sapiens ReinsuranceMaster te drugih alata za unaprjeđenje poslovnih aktivnosti i digitalizaciju.

Ovim Ugovorm Croatia osiguranje kupuje usluge implementacije i licence za Sapiensova rješenja koja obuhvaćaju naprednu digitalizaciju cjelokupnog područja neživotnih i zdravstvenih osiguranje te obradu šteta u Hrvatskoj.

Core sustav je najsuvremenija tehnološka platforma vrijedna više od 100 milijuna kuna koja će, kao nova središnja podloga ukupnom poslovanju, zamijeniti dosadašnja IT rješenja i stvoriti uvjete za bržu isporuku inovativnih rješenja na tržište te osigurati dodatni rast produktivnosti i povećati učinkovitost poslovanja, objavili su iz Croatia osiguranja.

Povećanje efikasnosti uz napredna tehnološka rješenja

„Ovako značajno ulaganje u digitalnu budućnost Croatia osiguranja potvrđuje našu ambiciju da zadržimo i povećamo konkurentsku prednost kompanije. Novi Core sustav temelj je nove vitalnosti kojom tvrtka s više od 135 godina tradicije otvara novo razdoblje rasta i razvoja, spremna za zahtjeve tržišta u smislu najnaprednijih tehnoloških rješenja.“, kazao je Davor Tomašković, predsjednik Uprave Croatia osiguranja prilikom potpisivanja ugovora.

Roni Al.Dor, predsjednika Uprave i CEO Sapiens, dodao je: „Mnogi osiguravatelji, poput Croatia osiguranja, prihvaćaju važnost digitalizacije kako bi ostali ispred svoje konkurencije, povećavajući istodobno vlastitu efikasnost i nudeći jedinstveno korisničko iskustvo. Veliko nam je zadovoljstvo biti partneri Croatia osiguranju u takvoj transformaciji te se veselimo nizu godina plodne suradnje.“

Na poslovima implementacije zajednički će raditi stručnjaci Croatia osiguranja sa Sapiensovim timom stručnjaka iz Izraela, Poljske i Indije. Implementacija se planira u nekoliko faza, kreće već krajem 2019. godine, a trajat će do drugog tromjesečja 2022. godine.