U rujnu Dukat povećava otkupnu cijenu mlijeka

To će biti peto Dukatovo povećanje otkupnih cijena svježeg sirovog mlijeka za kooperante u posljednjih deset mjeseci

52
Dukat cijena mlijeka

Zagrebačka mliječna industrija Dukat na svom će otkupnom području od rujna ove godine povećati otkupne cijene svježeg sirovog mlijeka, priopćeno je iz tvrtke.

To će biti peto Dukatovo povećanje otkupnih cijena svježeg sirovog mlijeka za kooperante u posljednjih deset mjeseci. Povećanje cijena formirano je u skladu s kretanjima otkupnih cijena mlijeka na tržištima EU s bitnim učincima na tržište mlijeka u Republici Hrvatskoj.

Negativni trendovi u mljekarstvu

Iz tvrtke podsjećaju kako je Dukat od siječnja ove godine uveo i dodatne mjere kojima kooperante financijski potiče na veću proizvodnju mlijeka, što je rezultiralo rastom proizvodnje i otkupa mlijeka na Dukatovom otkupnom području tijekom 2017. godine.

Istovremeno proizvodnja i otkup mlijeka na razini Republike Hrvatske i dalje pada.

Zagrebački Dukat pozdravlja poruke ministra poljoprivrede poslane svim sudionicima domaćeg mljekarskog sektora te vjeruje kako će se trgovački lanci odazvati pozivu ministra Tolušića na fer poslovanje.

Podsjetimo, ministar Tolušić u srijedu je na Stručnom savjetu za praćenje stanja u proizvodnji i preradi mlijeka upozorio kako je hrvatsko mljekarstvo zahvaćeno negativnim trendovima u svakom pogledu.

Ministar upozorava kako nastavak takva stanja prijeti njegovim nestankom, pa svi sudionici mliječnog lanca trebaju poduzeti napore kako se to ne bi dogodilo.