eCommerce Hrvatska uvodi oznaku povjerenja za online trgovine

SafeShop je važeća oznaka povjerenja u tridesetak zemalja diljem svijeta koja kupcima omogućuje pouzdani internetski šoping, a online trgovcima pomaže u prodaji roba i usluga kako kod kuće tako i u inozemstvu uz manje troškova i s više sigurnosti

100
eCommerce

U Hrvatskoj danas ima nekoliko tisuća internetskih trgovina koje rade legalno, kao registrirani obrti i tvrtke, a prodajom na mreži nad mrežama, uz one koji su se profesionalizirali, bavi se još nekoliko tisuća ljudi, više ili manje amaterski, oglašavajući svoju djelatnost putem Facebooka, i online oglasa i drugih web odredišta.

Među tim e-trgovcima ima i onih koji ne rade baš profesionalno i ne ulijevaju povjerenje kupcima.

Stoga se udruga eCommerce Hrvatska pridružila brojnim drugim nacionalnim organizacijama koje se bave promocijom online trgovine u našoj zemlji i ustanovila oznaku povjerenja – SafeShop, putem koje se provodi certifikacija internetskih trgovina i dodatno dokazuje pouzdanost pojedinog online trgovca.

>>Nove pogodnosti za digitalne EU potrošače

Oznaka povjerenja Safe Web Shop

SafeShop je lokalno i globalno (u tridesetak zemalja diljem svijeta) važeća oznaka povjerenja koja kupcima omogućuje pouzdani internetski šoping, a online trgovcima pomaže u prodaji roba i usluga kako kod kuće tako i u inozemstvu uz manje troškova i s više sigurnosti.

Certifikacija za oznaku povjerenja Safe Web Shop provodi se prema posebnim pravilima, a za članove udruge eCommerce Hrvatska potpuno je besplatna. Globalnu oznaku povjerenja Safe.Shop operativno nadzire Ecommerce Foundation organizacija.