Ericsson Nikola Tesla: Predložena dividenda od 15 eura po dionici

Uprava i NO Ericssona Nikole Tesle zajednički su predložili Glavnoj skupštini Društva usvajanje odluke o isplati redovne dividende u iznosu od 10 eura po dionici i izvanredne dividende u iznosu od 5 eura po dionici

50
Ericsson Nikola Tesla dividenda

Na sjednici održanoj 22. ožujka 2024. godine, Uprava i Nadzorni odbor kompanije Ericsson Nikola Tesla zajednički su predložili Glavnoj skupštini Društva usvajanje odluke o isplati redovne dividende u iznosu od 10 eura po dionici i izvanredne dividende u iznosu od 5 eura po dionici, s obzirom na kvalitetne poslovne rezultate kompanije ostvarene u protekloj godini, stabilnu financijsku situaciju i visoku razinu novčanih sredstava.

Glavna skupština dioničkog društva Ericsson Nikola Tesla održat će se 27. lipnja 2024. godine, objavili su iz kompanije.

Pravo na dividendu imaju dioničari koji će na dan 3. srpnja 2024. godine imati na računu vrijednosnih papira u Središnjem klirinškom depozitarnom društvu upisane dionice Društva. Prvi dan od kojeg se dionicom trguje bez prava na dividendu (ex dividend date) je 2. srpnja 2024. godine.