APN u 90 minuta zaprimio više od 600 zahtjeva za subvencioniranje

Od početka realizacije ove mjere stambenog zbrinjavanja odobreno ili je u realizaciji ukupno 17.510 subvencioniranih stambenih kredita za koje je osigurano 1,2 milijarde kuna

48
subvencioniranje stambenih kredita

Počeo je još jedan ciklus zaprimanja zahtjeva za subvencioniranje stambenih kredita. U prvih 90 minuta zaprimljeno je više od 600 zahtjeva, izvijestili su iz Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN).

>>Pogledajte kakve kamatne stope banke nude za subvencionirane stambene kredite 2021.

Od početka realizacije ove mjere stambenog zbrinjavanja odobreno ili je u realizaciji ukupno 17.510 subvencioniranih stambenih kredita za koje je osigurano 1,2 milijarde kuna. Za subvencionirane stambene kredite do sada je iz državnog proračuna utrošeno oko 430 milijuna kuna proračunskih sredstava.

Novim izmjenama zakona o subvencioniranju stambenih kredita predviđeno je da će se krediti subvencionirati do 2023. godine, naglasio je direktor APN-a Dragan Hristov.

Subvencije do 2023. godine

“Za svaku godinu predviđeno je 50 milijuna kuna. Zahtjevi će se zaprimati do utroška sredstava, a svi oni koji neće uspjeti iskoristiti subvenciju ove godine, imat će priliku u iduće dvoje godine”, rekao je Hristov.

“Poruka svim mladim obiteljima koje pripremaju dokumentaciju jer imaju namjeru kupiti kuću ili stan je da će, ako zbog utroška sredstava ne stignu to ove godine, ista mjera biti raspisana otprilike u isto doba 2022. i 2023. godine. Dakle, nema potrebe za žurbom i histerijom, niti strahom da netko neće stići pribaviti građevinsku dozvolu ili bilo koji drugi akt kojim stječe pravo gradnje ili kupnje stambene nekretnine”, poručio je pak ministar graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine Darko Horvat.

Zaba predala najveći broj zahtjeva prvog dana

Zagrebačka banka prvog dana predala je više od 500 zahtjeva čime prednjači pred svim ostalim bankama, izvijestili su iz Zabe.

„Interes klijenata u ovogodišnjem ciklusu veći je od prijašnjih godina. Imamo visokoorganizirani sustav i uigrane bankare koji našim klijentima mogu pružiti kvalitetnu i brzu obradu zahtjeva što je u ovom programu ponekad i ključno. Pripremili smo i odlične uvjete stoga pozivamo sve klijente koji ove godine planiraju riješiti svoje stambeno pitanje da nam se jave kako bismo zajedno realizirali subvencionirani stambeni kredit.“, istaknuo je Luka Tomašković, direktor Prodajne mreže u Zabi.

>>Zaba: APN krediti uz nominalnu kamatnu stopu 1,99 posto

>>HPB za korisnike APN-a uvodi i poseban nenamjenski kredit