Valamar uoči Uskrsa otvara devet hotela, a radit će i dva kampa

Valamar je razradio i paket mjera putem kojeg organizira sve potrebne zdravstvene usluge gostima za vrijeme odmora, što uključuje i organizaciju antigen i PCR testiranja u sklopu smještajnog objekta

59
Valamar Hvar Places Hotel
Hvar Places Hotel u Starom Gradu je prvi Valamarov hotel pod novim brendom koji nudi upoznavanje istinskog lokalnog mediteranskog lifestylea

Hotelska grupacija Valamar Riviera uoči Uskrsa planira otvoriti tri hotela u Poreču, dva na Krku te po jedan u Rapcu, na Rabu, Makarskoj i Dubrovniku, a radit će i dva kampa, na Krku i Rabu, pri čemu za te blagdane ipak očekuju najviše domaćih gostiju, dok se stranima nadaju.

Valamar Riviera je najveća hotelska grupacija u Hrvatskoj: upravlja s 36 hotela i 15 kampova u Istri (Poreč, Rabac), na Krku, Rabu i Hvaru te u Makarskoj i Dubrovniku, od kojih će se veći broj, kako ističu na upit Hine, otvoriti u svibnju.

U sjevernim destinacijama u nadolazećoj turističkoj sezoni najviše gostiju očekuju iz Njemačke, Austrije, Slovenije i Poljske, a u južnim iz Velike Britanije, Francuske, Njemačke i Hrvatske.

Tijekom zime u otvorenim objektima Valamara bilo je najviše domaćih gostiju, a sličnu situaciju očekuju i tijekom uskrsnih blagdana, većinom u aranžmanu vikend boravaka, navode iz te kompanije.

Kao i prošle godine, traže se auto destinacije i kamping resorti/ljetovališta, a očekuje se pojačani last-minute booking. Cijene se određuju “dinamično kroz sustav ‘revenue managementa’ prema uobičajenoj poslovnoj praksi Valamara”.

Zdravstvena skrb za goste

“U svim objektima i u 2021. primjenjuju se V Health & Safety program usklađen sa sigurnosnim standardima u Hrvatskoj i preporukama međunarodnih zdravstvenih organizacija, koji uz visoke zdravstvene, sigurnosne i ekološke standarde, jamči i unapređenje protokola čišćenja. Gostima je osigurana i 24-satna podrška u slučaju potrebe za zdravstvenom skrbi”, poručuju iz Valamara.

Valamar je razradio i paket mjera putem kojeg organizira sve potrebne zdravstvene usluge gostima za vrijeme odmora, što uključuje i organizaciju antigen i PCR testiranja u sklopu smještajnog objekta, kao i pokrivanje troškova produljenog boravka osobama oboljelim od covida-19 i svima uključenima u njihovu rezervaciju.

Sezoncima zajamčeno  5000 kn neto mjesečno

Valamar i u 2021. godini jamči sezonskim radnicima minimalna neto primanja u visini od 5000 kuna, a zadržao je program cjelogodišnjih primanja, odnosno programe za stalne sezonce.

Sezonski djelatnici u Valamaru mogu u sezoni 2021. očekivati između 3 i 6 mjeseci rada, a osiguran im je smještaj, topli obrok i još neke dodatne pogodnosti.

U rekordnoj 2019. u ljetnoj glavnoj sezoni Valamar je imao 7000 zaposlenih, dok ih je prema podacima iz poslovnog izvješća za 2020. lani u sezoni imao nešto više od 4400.

Produžen program za očuvanje svih radnih mjesta

Od ožujka prošle godine na snazi je program “Pauza, Restart” s ciljem očuvanja svih radnih mjesta. Novi sporazum sa socijalnim partnerima potpisan je na godinu dana i bit će na snazi od 1. travnja 2021. do 31. ožujka 2022. godine.

Program “Pauza, Restart” osigurava naknadu u visini od 60 posto redovnih primanja, odnosno minimalno 4250 kuna neto za sve Valamarove zaposlenike koji su na čekanju odnosno pauzi zbog ograničenja u poslovanju uslijed pandemije, oslanjajući se na aktualne mjere Vlade. Ostalim djelatnicima koji rade Valamar isplaćuje redovnu punu plaću. Program „Pauza, Restart“ se jednako primjenjuje za djelatnike i menadžment te se svaki mjesec s obzirom na mogućnosti, upošljavanja određuju djelatnici koji će ići na posao te oni koji će primati naknadu za čekanje na posao.

Preuređen hotel u Starom Gradu na Hvaru

Sredinom svibnja Valamar planira otvoriti i preuređeni Hvar Places Hotel u Starom Gradu. Riječ je o bivšem hotelu Lavanda iz sastava tvrtke Helios Faros, koju su u partnerstvu s mirovinskim fondom PBZ Croatia osiguranje preuzeli 2019. godine. U preuređenje tog hotela ulaže se oko 53 milijuna kuna.

To će biti prvi Valamarov hotel pod novim tzv. lifestyle brendom Places. Novi hotelski koncept nudi upoznavanje istinskog lokalnog mediteranskog lifestylea i u skladu je sa svjetskim trendovima, usmjeren na “stvaranju jedinstvenog iskustva boravka s autentičnom uslugom”. Takvi hoteli privlače moderne putnike, prvenstveno milenijsku generaciju i mlade profesionalce, tvrde u Valamaru. Od novog brenda očekuju mnogo te najavljuju otvaranje još nekoliko takvih hotela.