Bitcoin tijekom vikenda pao ispod 35.000 dolara

Vodeća globalna digitalna valuta po tržišnoj kapitalizaciji u nedjelju je izgubila više od 3 posto vrijednosti i prema podacima Coin Metrics pala je na 34.582,36 dolara

65
bitcoin

Bitcoin je tijekom vikenda nastavio padati nakon što je prošlog tjedna rasprodaja dionica na američkim tržištima izazvala kaos na tržištu kriptovaluta i srušila vrijednost bitcoina za otprilike 10 posto.

Vodeća globalna digitalna valuta po tržišnoj kapitalizaciji u nedjelju je izgubila više od 3 posto vrijednosti i prema podacima Coin Metrics pala je na 34.582,36 dolara. Ove godine bitcoinom se trgovao u uskom rasponu dok je pokušavao vratiti rekordne vrijednosti s kraja 2021.

Pad je uslijedio nakon što je Dow Jones Industrial Average u četvrtak izgubio više od 1000 bodova, a Nasdaq je pao za 5 posto. Bio je to najveći jednodnevni ovih indeksa od 2020. godine, a pad se nastavio i u petak.

U međuvremenu, Federalne rezerve su u srijedu podigle referentnu kamatnu stopu za pola postotnog boda kao odgovor na inflacijske pritiske. Nakon što je predsjednik FED-a Jerome Powell rekao da se ne razmatra povećanje kamatne stope za više od 75 baznih bodova, burza je ojačala. No, već u četvrtak investitori su izbrisali te dobitke.

Prema podacima s CoinGecko.com globalna tržišna kapitalizacija kriptovaluta iznosila je u nedjelju 1,68 bilijuna dolara, a volumen trgovanja kriptovalutama posljednjeg trgovinskog dana iznosio je 119 milijardi dolara.