Kako od uspješne tvrtke napraviti globalnog igrača

Program ELITE pomaže da brzorastuće tvrtke budu svjesne različitih dostupnih financijskih sredstava i da budu pravilno pripremljene za susret s budućim perspektivnim investitorima

137
Elite

Zagrebačka banka okupila je i ove godine četrdesetak uspješnih i brzorastućih hrvatskih tvrtki koje imaju priliku postati sudionici programa ELITE Grupe Londonska burza. ELITE i UniCredit, kroz poseban CEE Lounge, prepoznaju izvrsna, brzorastuća, mala i srednja poduzeća srednje i istočne Europe kako bi im omogućili da se upoznaju s različitim opcijama financiranja te ih pripremili za investitore ili izlistavanje na nekoj od burzi.

Do sada su tri hrvatske tvrtke uspješno završile program – Tokić, Novi Agrar (Žito) te Span, a trenutno ih u njemu sudjeluje četiri – CROZ, Real Grupa, Verso Altima Grupa te Alarm automatika. Svoja iskustva prenijeli su u srijedu u Zagrebu predstavnicima domaćih kompanija koje svojim profilom zadovoljavaju kriterije za ulazak u program.

“UniCredit snažno vjeruje i potiče potencijal izvrsnih srednje velikih kompanija srednje i istočne Europe. Stoga nam je čast da Zagrebačka banka, kao dio Grupe UniCredit, svojim klijentima omogućava pristup programu, da istraže alternativne mogućnosti financiranja i razvoja te im istovremeno pruža priliku za razmjenu ideja i najbolje prakse. Naš je cilj da podupiremo brzorastuće kopanije, da im damo priliku da se educiraju, ali i prezentiraju pred širom zajednicom investitora i vrhunskih stručnjaka”, poručio je Claudio Cesario, glavni menadžer i zamjenik predsjednika Uprave Zagrebačke banke.

Doprinos inovativnosti i rastu

“Rast globalnog uspjeha programa vidljiv je i u činjenici da mu se pridružuju tvrtke iz Latinske Amerike, Europe te Afrike, a samo u 2018. mu se pridružilo više od 250 novih tvrtki. To pokazuje raznolikost i dinamičnost ELITE zajednice te snagu postojećih i novih partnerstava. Danas je ELITE ponosan što podupire pristup financiranju te financijskom obrazovanju više od 900 najambicioznijih tvrtki širom svijeta, uključujući i Hrvatsku, omogućujući im da budu inovativni i rastu. Radujemo se nastavku širenja ELITE-ove dinamične zajednice tvrtki, savjetnika i investitora“, rekao je Giacinto Oriolo, ELITE Growth Senior Manager.

Od pokretanja 2012. godine kroz ELITE je podržano više od 900 tvrtki iz Europe. U program je trenutno uključeno više od tisuću savjetnika, tvrtki i investitora u svojoj rastućoj zajednici. Program je kreiran za potrebe svake pojedine tvrtke odabrane kroz UniCreditov CEE Lounge, pri čemu Grupa doprinosi obrazovnim modulima i podučavanju, kao i pružanju pristupa vlastitim prilagođenim uslugama podrške. Program ELITE pomaže da brzorastuće tvrtke budu svjesne različitih dostupnih financijskih sredstava i da budu pravilno pripremljene za susret s budućim perspektivnim investitorima.