Euromoney proglasio Zagrebačku banku najboljom bankom u Hrvatskoj

Grupa UniCredit osvojila je nagrade za najbolju banku u Italiji i Hrvatskoj, najbolju banku za transakcijsko bankarstvo u Zapadnoj Europi i za transakcijske usluge u Srednjoj i Istočnoj Europi te za najbolju banku za savjetovanje u Srednjoj i Istočnoj Europi

55
Zagrebačka banka
[Izvor: Zagrebačka banka]

Zagrebačka banka, članica Grupe UniCredit, proglašena je „Najboljom bankom u Hrvatskoj“ za 2022. godinu u sklopu nagrada za izvrsnost uglednog časopisa Euromoney. Ovo priznanje jedna je od pet osvojenih nagrada za UniCredit.

“Biti najbolja banka u Hrvatskoj velika je čast, a ujedno i odgovornost. Iza nas je uspješna godina u kojoj su svi zaposlenici Zabe zajednički radili kako bismo još više unaprijedili naše procese i osnažili razvoj zajednice u kojoj djelujemo. Euromoney je prepoznao naš trud što nam je dodatna motivacija u daljnjem radu. Zahvaljujem svojim kolegicama i kolegama na njihovoj predanosti i našim klijentima na povjerenju te dodatno motivirani nastavljamo otključavati potencijal za rast“, poručio je Ivan Vlaho, predsjednik Uprave Zagrebačke banke.

Grupa UniCredit osvojila je nagrade za Najbolju banku u Italiji, Najbolju banku u Hrvatskoj, Najbolju banku za transakcijsko bankarstvo u Zapadnoj Europi, Najbolju banku za transakcijske usluge u Srednjoj i Istočnoj Europi te Najbolju banku za savjetovanje u Srednjoj i Istočnoj Europi.

Komentirajući priznanja, Andrea Orcel, glavni izvršni direktor UniCredita, rekao je: “Uistinu smo ponosni na ovaj uspjeh, postignut unatoč kontinuiranom izazovnom ekonomskom okruženju. Ova priznanja dokaz su ne samo djelovanja ključnih aktivnosti koje smo poduzeli kako bismo racionalizirali i pojednostavili naše poslovanju od samog početka, kao i predanosti naših zaposlenika, te trajnog povjerenja koje su nam iskazali naši klijenti.”

Časopis Euromoney već 30 godina ocjenjuje vodeće svjetske financijske institucije na temelju podataka o uspješnosti, anketa i nagrada osvojenih u financijskoj industriji. Na godišnji program dodjele nagrada pokrenut 1992. godine, koji prepoznaje izvrsnost u globalnim, regionalnim i pojedinačnim kategorijama po zemljama, pristigne više od 2.000 prijava iz preko 500 vodećih svjetskih banaka u 113 zemalja.

Dodjelom priznanja Grupi UniCredit za najbolju banku za transakcijske usluge u Zapadnoj, Srednjoj i Istočnoj Europi, Euromoney navodi: “Talijanska banka ističe se svojom predanošću neometanom financiranju trgovine i rješenjima za obrtni kapital koja nastoje ublažiti rizike i neizvjesnost. Nadalje, franšiza za transakcijske usluge u UniCreditu kombinira međunarodnu mrežu s puno većom regionalnom pokrivenošću od drugih banaka, najčešće američkih rivala, koje takvu mrežu u Srednjoj i Istočnoj Europi nemaju”.

Ta snaga u Srednjoj i Istočnoj Europi prepoznata je i u anketi o deviznom poslovanju (FX Survey 2022), u sklopu koje je UniCredit treću godinu zaredom proglašen „Najboljim u pružanju usluga za Srednju i Istočnu Europu, Bliski istok i Afriku (CEEMEA)”, što odražava pozitivno mišljenje klijenata o UniCreditovim uslugama, njegovoj vodećoj poziciji u regiji, velikoj stručnosti u prodaji i trgovanju devizama te širokim znanjem kojim vlada UniCreditov istraživački tim.