Burzovna trgovinska platforma Freedom24 dostupna i u Hrvatskoj

Platforma Freedom24 omogućava trgovanje dionicama na europskim i američkim burzama. Specijalizirana je za tvrtke koje na tržište dolaze kroz IPO. Aplikacija je od ovog proljeća dostupna hrvatskim i slovenskim institucionalnim ulagačima

59
Freedom Finance Europe

Freedom Finance Europe, međunarodna investicijska kompanija uvrštena u NASDAQ koja nudi klijentima pristup američkim i europskim burzama, ovog proljeća stigla je u Hrvatsku i Sloveniju.

Brokerska kuća sa sjedištem u EU kroz svoju jednostavnu platformu za ulaganje, Freedom24, omogućava kupcima trgovanje dionicama iz udobnosti njihovih domova. Specijalizirana je za tvrtke koje na tržište dolaze kroz inicijalne javne ponude (IPO). Cilj je približiti mogućnost i znanje trgovanja dionicama prosječnom čovjeku pružajući profesionalnu uslugu, navode u priopćenju kojim su objavili početak djelovanja u Hrvatskoj i Sloveniji.

“Trenutno u Europi imamo 25 tisuća zadovoljnih kupaca. Uvijek smo fokusirani na privatne ulagače, a ne na velike grupacije- To nam je omogućilo da demokratiziramo sudjelovanje u IPO-u”, rekao je Timur Turlov, izvršni direktor Freedom Holding Corp.

Međunarodna investicijska tvrtka Freedom Finance Europe podružnica je tvrtke Freedom Holding Corp. Holding je osnovan 2008. godine i ima 96 ureda širom svijeta s ukupno 2000 zaposlenih. U Hrvatskoj i Sloveniji njihova je korisnička investicijska platforma, aplikacija Freedom24, od ovog proljeća dostupna hrvatskim i slovenskim institucionalnim ulagačima.

Kroz Freedom Finance Europe, klijenti mogu pristupiti inicijalnim javnim ponudama (IPO-ima) gdje dobivaju pristup početnoj cijeni prije nego što tvrtka započne javno trgovanje.

“Pokušavamo pokriti većinu inicijalnih javnih ponuda u SAD-u. Mi smo jedna od najvećih kuća koja neovisno pokriva širok raspon IPO-a na kupnji. Savjetujemo svoje kupce prilikom kupnje, ali također im nudimo dionice blue chipova kojima trguju naši klijenti, poput Applea i Tesle”, objasnio je Timur Turlov, izvršni direktor Freedom Holding Corp.

Freedom Finance omogućuje izravan pristup trgovanju na američkim burzama: NYSE, NASDAQ, CBOE, CME, AMEX. Osim toga, putem njihove platforme može se trgovati na moskovskoj, petrogradskoj, ukrajinskoj i kazahstanskoj burzi, ali i na europskim burzama poput LSE, Deutsche Borse ili Euronexta.