Global Finance: Zaba najbolja hrvatska banka u 2019. godini

Časopis Global Finance i ove je godine dodijelio nagrade Best Bank Awards najboljim bankama svake zemlje u Središnjoj i istočnoj Europi (SIE).

1216
Global Finance
Miljenko Živalljić, predsjednik Uprave Zagrebačke banke

Časopis Global Finance proglasio je Zagrebačku banku najboljom bankom u Hrvatskoj u 2019. godini. Prestižna nagrada dodijeljena je nakon opsežnih konzultacija uredništva časopisa s financijskim menadžerima, bankarima, bankarskim savjetnicima i analitičarima iz cijeloga svijeta. Odabrana je najbolja banka svake zemlje u Središnjoj i istočnoj Europi (SIE).

„Ponosni smo što smo primili ovo prestižno priznanje od renomirane institucije kao što je Global Finance. U narednom razdoblju nastavit ćemo se još više fokusirati na potrebe naših klijenta uvođenjem novih tehnologija, oslanjajući se na uravnoteženi poslovni model i pripadnost Grupi UniCredit. Ostajemo posvećeni stvaranju poticajnog okruženja za naše klijente, zaposlenike te ekonomskom i socijalnom napretku društva u kojem poslujemo“, rekao je Miljenko Živaljić, predsjednik Uprave Zagrebačke Banke.

Best Bank Awards priznanja u tri kategorije za UniCredit

U ovogodišnjoj dodjeli nagrada Best Bank Awards časopisa Global Finance UniCredit je dobio priznanja u tri kategorije: Najbolja banka u Srednjoj i istočnoj Europi, Najbolja banka u Bugarskoj i Najbolja banka u Hrvatskoj.

Gianfranco Bisagni i Niccolò Ubertalli, izvršni direktori UniCredita za regiju SIE, izjavili su: „Iznimno nam je zadovoljstvo primiti ovo priznanje našeg izvanrednog učinka u cijeloj regiji SIE, posebice Bugarskoj i Hrvatskoj. Ove smo nagrade osvojili zahvaljujući trudu i predanosti naših zaposlenika klijentima, pružajući im usluge naše jednostavne, uspješne, paneuropske komercijalne banke. Drago nam je što imamo priliku podijeliti ovaj uspjeh UniCredita u regiji Srednje i istočne Europe.“

Nagrade se dodjeljuju na temelju mnogo čimbenika: rast imovine, profitabilnost, geografski doseg, strateški odnosi, poslovni razvoj, inovacije u proizvodima te mišljenja analitičara kapitala, analitičara kreditnog rejtinga, bankovnih konzultanata i ostalih stručnjaka iz područja bankarstva.

>>Moj Zaba Start: 990.000 kuna za najbolje poduzetničke projekte