HPB s 1. siječnjem ukida Super štednju i uvodi novi štedni proizvod

Od 2. siječnja 2024. godine Hrvatska poštanska banka uvodi novi proizvod - HPB Super štednja 2, za rokove oročenja od 6 i 12 mjeseci, uz nove visine kamatnih stopa

487
HPB 2023 Super štednja

Hrvatska poštanska banka je u razdoblju od listopada 2023. do danas, ponudom novog proizvoda HPB Super štednja prikupila čak milijardu eura štednih depozita građana, s 30 tisuća sklopljenih ugovora o depozitu.

Super štednja nudi kamatne stopa na oročene depozite koje, ovisno o razdoblju oročenja dosežu 3,00 posto (na oročenja od godinu dana).

“HPB je omogućila ugovaranje ove štednje u najrasprostranjenijoj bankarskoj mreži u Hrvatskoj, a atraktivan prinos, velika dostupnost te spremnost i agilnost poslovne mreže dali su izvrstan rezultat, što se naročito očituje u priljevima novih depozita koji čine preko 60% volumena ovog proizvoda. Ujedno, ponudom HPB Super štednje minimiziran je odljev sredstava u vrijeme upisa trezorskih zapisa čime je Banka postigla i svoj cilj zadržavanja klijenata”, navodi u priopćenju HPB.

U skladu s očekivanom monetarnom politikom i tržišnim kretanjima u narednoj godini, a kako bi Banka bila u mogućnosti nastaviti podržavati građane u borbi protiv inflacije, ovaj proizvod će se zaključno s 1. siječnjem 2024. ukinuti iz ponude depozita Banke te će se od 2. siječnja 2024. uvesti novi proizvod – HPB Super Štednja 2, za rokove oročenja od 6 i 12 mjeseci uz nove visine kamatnih stopa.

Za klijente Banke fizičke osobe s redovitim primanjima na transakcijski račun i klijente fizičke osobe vlasnike poslovnih subjekata koji posluju preko računa u Banci koji od 2. siječnja 2024. oroče depozite na rok od 6 mjeseci odobravat će se kamatna stopa od 3,00 posto godišnje, a za rok od 12 mjeseci kamatna stopa od 2,30 posto godišnje.

Za klijente fizičke osobe bez redovitih primanja na transakcijski račun u Banci i klijente fizičke osobe vlasnike poslovnih subjekata koji ne posluju preko računa u Banci, na rok oročenja od 6 mjeseci odobravat će se kamatna stopa od 2,70 posto godišnje, a za rok od 12 mjeseci kamata 2,00 posto godišnje.