Ovog tjedna pod pojačanim nadzorom poreznika cvjećari, taksisti i ugostitelji

Nadzor fiskalizacije od 13. do 19. veljače bit će usmjeren na porezne obveznike koji se bave trgovinom na malo cvijećem i kućnim ljubimcima u specijaliziranim prodavaonicama, taksi uslugama te pripremom i usluživanjem hrane u restoranima

42
nadzor fiskalizacije
Image by Анастасия Гепп from Pixabay
U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti Porezna uprava u suradnji s Carinskom upravom nastavlja provoditi nadzor fiskalizacije na području cijele države.
Nadzori fiskalizacije obavljat će se očevidom u poslovnim prostorima poreznih obveznika, provjerom izdavanja računa u realnom vremenu putem mobilnih uređaja te drugim nadzornim aktivnostima. U razdoblju od 13. do 19. veljače nadzornim aktivnostima bit će obuhvaćeni svi obveznici fiskalizacije, a posebno obveznici koji obavljaju djelatnost:
  • Trgovina na malo cvijećem, sadnicama, sjemenjem, gnojivom, kućnim ljubimcima i hranom za kućne ljubimce u specijaliziranim prodavaonicama,
  • Taksi služba i
  • Djelatnost restorana i ostalih objekata za pripremu i usluživanja hrane.

>>Što biste trebali znati o paušalnom porezu na dohodak

Nadzori fiskalizacije obavljat će se očevidom u poslovnim prostorima poreznih obveznika, provjerom izdavanja računa u realnom vremenu putem mobilnih uređaja te drugim nadzornim aktivnostima.

>>Porezna uprava poziva da prijavite prava na osobne odbitke

U pripćenju se također podsjeća da  je su Ministarstvo financija odnosno Porezna uprava 1. srpnja 2019. pokrenuli novu kampanju i nagradnu igru “Bez računa se ne računa“ pa pozivaju građane da se aktivno uključite u borbu protiv sive ekonomije, utaje poreza i nelojalne konkurencije na tržištu. U tijeku je četvrto kolo nagradne igre koje traje do 20. ožujka 2020. godine.

Građane se poziva da traže račun za svaki kupljeni proizvod i obavljenu uslugu, a ispravnost računa može se provjeriti na stranicama porezne uprave.