Tržište kriptovaluta u 24 sata izgubilo 26 mlrd dolara

Nagla rasprodaja na tržištu kriptovaluta uslijedila je nakon što je referentna cijena barela sirove nafte Brent pala za 30 posto, na 31,02 dolara -najnižu razinu od veljače 2016. godine

194
tržište kriptovaluta

Nakon velikog pada cijena nafte u samo 24 sata tržište kriptovaluta izgubilo je više od 26 milijardi američkih dolara. Osim na pad cijena nafte, tržište je reagiralo i na daljnji pad tržišta dionica.

Prema podacima internetske stranice Coinmarketcap.com tržišna kapializacija kriptovaluta u ponedjeljak nešto iza 13 sati po singapurskom vremenu pala je za 26,43 miliijarde dolara. Rasprodaja se pogoršavala kako je dan odmicao.

Bitcoin, najveća kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji, u 24 sata izgubio je više od 10 posto vrijednosti

Nagla rasprodaja na tržištu kriptovaluta uslijedila je nakon što je referentna cijena barela sirove nafte Brent pala za 30 posto, na 31,02 dolara. To je najniža cijena barela od veljače 2016. godine. Pad cijena izazvala je Saudijska Arabija koja je smanjila službene prodajne cijene nafte nakon što se članice Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEC) nisu uspjele dogovoriti o smanjenju proizvodnje. To je potaknulo strah od rata cijenama nafte. U međuvremenu se cijena barela Brent nafte donekle oporavila.

U međuvremenu je vrjednost dionica u Japanu i Hong Kongu naglo pala, dok su očekuje pad vrijednosti američkih dionica nakon otvaranja burzi u ponedjeljak.

Ostale značajne kriptovalute poput ethereum, XRP-a i bitcoin casha zabilježil su dvoznamenkasti postotni gubitak.

Unatoč najnovijim gubicima, bitcoin u ovoj godni bilježi rast od 9 posto.