UniCredit – najbolji globalni pružatelj usluga u anketi Euromoneyja

Nagrade uključuju prvo mjesto na globalnoj razini u pet kategorija "Najboljih usluga", kao i prepoznavanje UniCredita kao lidera na nekoliko tržištima među kojima je i Hrvatska

85
UniCredit

Talijanska bankarska grupa UniCredit proglašena je najboljim globalnim pružateljem usluga u kategorijama “Sve usluge”, “Savjetovanje”, “Financiranje/Plaćanja”, “Sveukupna izvedba” i “Proizvodi” u anketi o financiranju trgovine 2019. koje je proveo časopis Euromoney.

Prema ovom istraživanju, koje se provodi već osmu godinu za redom, UniCredit je tržišni lider u Središnjoj i istočnoj Europi (SIE), Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj (Zagrebačka banka), Češkoj, Mađarskoj, Italiji, Rumunjskoj, Rusiji, Srbiji i Turskoj.

U kategoriji “Najbolja usluga” UniCredit je rangiran na prvo mjesto u regijama Srednj i istočne Europe, Srednjeg istoka, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Češkoj, Mađarskoj, Italiji, Rumunjskoj, Rusiji, Srbiji, Turskoj i Njemačkoj, pri čemu je u Njemačkoj banka unaprijedila svoj položaj u odnosu na listu najboljih u 2018.

Lista najboljih, koja je sastavljena na temelju povratnih informacija prikupljenih od više od preko 7000 korporativnih klijenata banaka, prepoznaje UniCreditovu kontinuiranu izvrsnost u području financiranja trgovine, koja se temelji na UniCreditovom izvrsnom poznavanju svojih ključnih europskih tržišta i visokoj stručnosti u razvoju i plasiranju proizvoda.

Ulaganja u inovacije

“Oduševljeni smo što Euromoney i klijenti koji su sudjelovali u anketi nastavljaju prepoznavati UniCredit kao najboljeg globalnog pružatelja usluga u području financiranja trgovine u okviru različitih ključnih kategorija usluga i diljem različitih regija. Napredak koji smo ostvarili u odnosu na prošlogodišnju listu najboljih ističe našu kontinuiranu posvećenost zadovoljavanju potreba naših klijenata, spremnost da prihvatimo nove alate vezane uz financiranje trgovine i obrtnog kapitala, kao i pozamašnu snagu naše međunarodne mreže”, rekao je Gianni Franco Papa, glavni direktor UniCredita.

UniCredit nastavlja ulagati u inovacije u području financiranja trgovine, prvenstveno putem blockchain konzorcija “we.trade” te Trgovinske informacijske mreže. Ujedno je odlučio unaprijediti svoju međunarodnu pokrivenost putem uspostavljanja središta za financiranje trgovanja robom u Abu Dhabiju.