UniCredit će od Allianza otkupiti udjel u Zagrebačkoj banci

Iako nije spriječen s ugovornog i pravnog stajališta, UniCredit S.p.A trenutno ne razmatra povlačenje dionica Zabe s burze, niti istiskivanje manjinskog udjela

18
Unicredit

UniCredit i Allianz potpisali su okvirni ugovor i dva dodatna ugovora o kupoprodaji udjela u Zagrebačkoj banci, s namjerom da otpuste svoje izravne i neizravne dioničke udjele, objavila je Zagrebačka banka.

UniCredit S.p.A će od Allianz SE kupiti udio od 11,72 posto u Zagrebačkoj banci, koja je članica UniCredit Grupe. Allianz Holding EINS GmbH će pak od Zabe kupiti manjinski udio od 16,84 posto u hrvatskom osiguravajućem društvu Allianz Hrvatska.

Iako nije spriječen s ugovornog i pravnog stajališta, UniCredit S.p.A trenutno ne razmatra povlačenje dionica Zabe s burze, niti istiskivanje manjinskog udjela.

“U kontekstu svoje snažne podrške bankarskim aktivnostima i klijentima u srednjoj i istočnoj Europi, UniCredit jača svoju poziciju na hrvatskom bankarskom tržištu, obzirom na snažnu lokalnu komercijalnu prisutnost, pozitivne prognoze BDP-a i nadolazeće pristupanje Republike Hrvatske eurozoni”, navodi se u priopćenju.

Obje grupacije poručuju da ostaju predane atraktivnom hrvatskom tržištu banko osiguranja.

Racionalizacija međusobne povezanosti u Republici Hrvatskoj kroz ove transakcije za obje strane otvara dodatni potencijal. Nadovezuju se na obnovljene sporazume najavljene ranije ove godine u Njemačkoj i Italiji te dodatno svjedoče snažnom partnerstvu UniCredita i Allianz Grupe, zaključuje se u priopćenju.