Tri hrvatske tvrtke ušle u program Londonske burze za podršku ambicioznim kompanijama

UniCreditova inicijativa CEE Lounge dio je programa ELITE Londonske burze koji brzorastućim tvrtkama pruža priliku da steknu svijest o različitim mogućnostima financiranja koje su im dostupne te spremnost za susret sa svojim potencijalnim ulagačima

132
CEE Lounge
Metal Product je jedna tri hrvatske tvrtke koje su se upravo pridružile UnICreditovoj inicijativi CEE Lounge

Deset tvrtki iz srednje i istočne Europe, među kojima su tri iz Hrvatske – Ivicom Consulting, Oprema i Metal Product – pridružilo se u četvrtak inicijativi CEE Lounge. Riječ je o UniCreditovoj inicijativi koja je dio programa ELITE Londonske burze i usredotočen je na pomoć ubrzanju rasta tvrtki s potencijalom.

Program su do sada uspješno završile tri hrvatske tvrtke – Tokić, Novi Agrar (Žito) te Span, a trenutno ih u njemu sudjeluje četiri – CROZ, Real Grupa, Verso Altima Grupa te Alarm automatika.

Novopridošle tvrtke su iz četiri zemlje srednje i istočne Europe (SIE) u kojima posluje UniCredit. CEE Lounge do danas je pod svoje okrilje prihvatio više od 50 tvrtki iz 11 zemalja unutar UniCreditove mreže na području SIE.

Cilj ove UniCreditove platforme je pomoći malim i srednje velikim tvrtkama u njihovom budućem rastu, podižući njihovu svijest o tržištima kapitala te o dostupnim načinima privlačenja sredstava financiranja. Program također pomaže tvrtkama u uspostavljanju izravnog dijaloga s ulagačima. Tvrtke koje su mu su pridružile u prethodnome krugu sada su u procesu obuke svojih izvršnih direktora.

U osmoj skupini koja se priključuje UniCreditovom CEE Loungeu nalaze se sljedeće tvrtke:

• Sport Depot, Bugarska
• Avtomotor Corporation, Bugarska
• Vaptech, Bugarska
Metal Product, Hrvatska
Ivicom Consulting, Hrvatska
Oprema, Hrvatska
• Y Soft, Češka
• Vnet, Slovačka
• Euroins Insurance Group (Eurohold), Bugarska
• Emtest, Slovačka

Potpora najambicioznijim tvrtkama

“Jedna od naših temeljnih aktivnosti davanje je podrške segmentu malih i srednje velikih tvrtki, kao zamašnjaku gospodarskoga rasta Europe. Stoga sam iznimno ponosan da četvrtu godinu zaredom svojim klijentima među malim i srednje velikim tvrtkama nudimo sve pogodnosti sudjelovanja u programu ELITE, a samo neke od njih su mogućnost izravnog povezivanja s tržištima kapitala, stručna procjena poslovanja, otkrivanje novih područja s potencijalom za rast te mogućnost umrežavanja”, rekao je Andrea Diamanti, direktor UniCreditovog Odjela za poslovno i investicijsko bankarstvo te privatno bankarstvo na području SIE.

“S druge strane”, dodao je, “ova inicijativa za nas predstavlja vrijednu priliku za daljnje učenje o segmentu malih i srednje tvrtki te za prilagođavanje našeg načina poslovanja njima i njihovim potrebama. Ona nam omogućava da dodatno ojačamo svoju ulogu istinskoga partnera i savjetnika ovome dijelu naših klijenata”.

Luca Peyrano, glavni izvršni direktor ELITE-a, istaknuo je kako je “u dinamičnoj ELITE zajednici” sada više od 1000 tvrtki. “U svega šest godina” rekao je Peyrano, “ELITE je postao globalni program koja obuhvaća više od 30 zemalja, podupirući rast i internacionalizaciju malih i srednjih poduzeća širom svijeta”.

“ELITE nastavlja podržavati “one koji stvaraju nova radna mjesta i inovacije. Zajedno s našim partnerima, posvećeni smo potpori najambicioznijim tvrtkama, omogućujući im da rastu”, dodao je.

Usluge iz programa ELITE namijenjene su specifičnim potrebama svake pojedine tvrtke odabrane za UniCreditov CEE Lounge. UniCredit sudjeluje u programu kroz edukativne module i mentorstvo te kroz davanje pristupa vlastitim uslugama koje su kreirane za potrebe malih i srednje velikih tvrtki.

S programom ELITE brzorastuće tvrtke dobivaju svijest o različitim mogućnostima financiranja koje su im dostupne te spremnost za susret sa svojim potencijalnim ulagačima.