The Banker: Zabi nagrada za najbolje privatno bankarstvo u Hrvatskoj u 2018.

Kod odabira, žiri za dodjelu globalnih nagrada za najbolju uslugu privatnog bankarstva, koji se sastoji od 15 stručnjaka iz privatnog bankarstva i industrije upravljanja imovinom usporedio je više od stotinu banaka koje se bave privatnim bankarstvom

150
privatno bankarstvo
Andrea Tiberi, direktor Upravljanja iskustvom klijenata, Marketinga i Identiteta i komuniciranja Zagrebačke banke Yuri Bender, Editor-in-Chief of PWM Magazine Helena Ćorić, direktorica Privatnog bankarstva Zagrebačke banke

Magazini The Banker i PWM – Professional Wealth Management ponovno su prepoznali Zagrebačku banku, članicu Grupe UniCredit, kao Najbolju privatnu banku u Hrvatskoj u 2018. Osim u Hrvatskoj, UniCredit je dobio visoke pohvale za poslovanje i u Rusiji te Srednjoj i Istočnoj Europi (SIE).

Nagradu su u ime Zagrebačke banke, u srijedu u Londonu, preuzeli Helena Ćorić, direktorica Privatnog bankarstva i Andrea Tiberi, direktor Upravljanja iskustvom klijenata, Marketinga i Identiteta i komuniciranja Zagrebačke banke.

Individualan pristup klijentima i prilagođenost proizvoda i usluga

“Velika nam je čast dobiti nagradu za najbolje privatno bankarstvo u Hrvatskoj koju dodjeljuje jedna od najrelevantnijih medijskih kuća u Europi. Nagrada potvrđuje našu kvalitetu i snagu koja je također prepoznata i među našim klijentima. Svakodnevno smo posvećeni pružanju najboljeg korisničkog iskustva klijentima, kroz individualan pristup, prilagođene proizvode i usluge te široki know-how kojim za njih stvaramo dodanu vrijednost”, poručila je Helena Ćorić, direktorica Privatnog bankarstva u Zagrebačkoj banci koja je u srijedu u Londonu preuzela nagradu.

>>Global Finance: Zaba najbolja za financiranje trgovine i izvoza

Erste Group-u nagrada za najbolju uslugu privatnog bankarstva u regiji SEI

The Banker i PWM, u sklopu „Global Private Banking Awards“, dodijelili su Erste Group Bank AG priznanje za najbolju uslugu privatnog bankarstva u srednjoj i jugoistočnoj Europi za 2018. Osim toga, uručeno im je i priznanje za najbolju uslugu privatnog bankarstva u Austriji za 2018.

„Preko 18.000 privatnih klijenata u Austriji i u cijeloj srednjoj i istočnoj Europi oslanjaju se na stručnost i znanje odjela Erste Private Banking u upravljanju njihovom imovinom i promicanju njihova financijskog blagostanja“, izjavio je András Kállay, voditelj Centra kompetencija privatnog bankarstva za SIE u Erste Group-u. „Kao jedan od vodećih pružatelja usluge upravljanja portfeljem na diskrecijskoj osnovi, uvijek težimo tome da našim klijentima pružimo najvišu razinu savjeta i usluge. Uz snažan rast našeg broja klijenata i imovine pod upravljanjem, najnovije nagrade koje su nam dodijelili PWM i The Banker dobrodošla su potvrda uspješnosti naših napora.“

Odabravši Erste Private Banking za pobjednika u dvije kategorije, stručni žiri naglasio je vještine Erste Group-a u ispunjavanju potreba pojedinaca sa znatnom imovinom u Austriji te u cijeloj regiji srednje i istočne Europe, u kojoj Erste vodi lokalne odjele privatnog bankarstva u Češkoj, Hrvatskoj, Mađarskoj, Rumunjskoj i Slovačkoj. Erste Private Banking na tim tržištima brine o više od 18.000 klijenata privatnog bankarstva s ukupnom imovinom većom od 21 milijarde eura.

O nagradama Global Private Banking Awards magazina The Banker i PWM

Ove prestižne nagrade ističu najnovije trendove u sektoru bankarskih usluga namijenjenih imućnijim klijentima i korisnicima usluga upravljanja imovinom. Žiri sastavljen od međunarodnih sudaca ocjenjivao je banke koje su sudjelovale u natječaju, a ključan faktor u ocjenjivanju bio je način na koji banke isporučuju svoje usluge privatnog bankarstva klijentima. Ostali kriteriji uključivali su ključne pokazatelje uspješnosti koji se tiču: upravljanja portfeljem, raspodjele imovine, dubinskog snimanja, upravljanja rizicima, strategije rasta, službe za korisnike, etičkih faktora, poslovnih modela, razine zadržavanja osoblja i inovacija.

Analiza je uključivala ocjenjivanje kako kvalitativnih tako i kvantitativnih informacija. Pobjedničke i visoko pohvaljene banke prepoznate su kao banke čije se usluge izdvajaju od usluga drugih banaka na njihovim tržištima ili regijama.

The Banker, kojeg izdaje Financial Times Group iz Londona, mjesečnik je specijaliziran za bankarstvo čije su nagrade i ljestvice prepoznate kao mjerila u međunarodnoj bankarskoj industriji. PWM Professional Wealth Management, koji je također dio Financial Times Group, bavi se analizom pružanja rješenja za upravljanje imovinom privatnim klijentima i poduzetničkim obiteljima.