Samsung najavio pametni telefon s preklopnim ekranom

Iako će Samsung vjerojatno biti prvi veliki proizvođač pametnih telefona koji će na tržište izbaciti model s preklopnim ekranom, očekuje se da će to ubrzo učiniti i drugi vodeći svjetski proizvođači- Kalifornijski startup Royole već je lansirao svoj model

161
Samsung

Tijekom konferencije Samsung Developer 2018 korejska kompanija konačno je službeno najavila svoj pametni telefon s preklopnim ekranom o kojem njen čelnik DJ Koh već godinama govori.

Riječ je o pametnom telefonu koji je prilagođen nođenju u džepu, iako ima ekran kakav smo navikli koristiti na tabletima.

Telefon još nema konačan naziv ili dizajn, a koristi novu tehnologiju koju Samsung naziva Infinity Flex Display.

Samsung nije jedini koji razvija telefon s preklopnim ekranom.

Startup pretekao divove

Dok veliki tek najavljuju svoje modele s preklopnim ekranom, kalifornijski startup Royole na konferenciji u Pekingu prošlog tjedna predstavio je FlexPai, mobilni telefon s preklopnim ekranom veličine 7,8 inča. Royole je kompanija specijalzirana za fleksibilne ekrane.

Telefon se mogao kupiti tijekom konferencije, a isporuka je najavljena u prosincu. No, Royole će vjerojatno ponudom ostati ograničen na kinesko tržište.

Iako će Samsung vjerojatno biti prvi veliki proizvođač pametnih telefona koji će predstaviti model s preklopnim ekranom, očekuje se da će to ubrzo učiniti i drugi vodeći svjetski proizvođači.

Google je u srijedu također objavio da Android sada podržava uređaje s preklopnim ekranom.

“Naš uređaj možete koristiti kao telefon i kao tablet”, rekao je u srijedu Dave Burke, potpredsjednik Google Androida tijekom Android Dev Summita. “Jednostavno rasklopite uređaj da biste dobili zaslon veličine tableta. Dok ga rasklapate, aplikacija prenosi prikaz na veći ekran bez smetnji.”

Burke je rekao da će konkurent Samsung svoj telefon lansirati na tržištei tijekom iduće godine, dok su iz Samsunga poručili da će uređaj na tržištu biti “uskoro“.