Zaprimljen 3681 zahtjev za subvencionirane stambene kredite

Nakon obrade zahtjeva zaprimljenih u ovom krugu ukupan broj subvencija za kupnju stana ili kuće ili izgradnju kuće premašit će 13 tisuća

80
[ Photo by Daria Shevtsova from Pexels ]

Završen je prvi ovogodišnji poziv za subvencionirane kredite za mlade obitelji. Prema konačnim podacima APN-a, pristigao je 3681 zahtjev za subvencije kredita za kupnju stana ili kuće te za izgradnju kuće. Brojka sugerira i dalje iznimno velik interes za ovaj program Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja koji se unatoč svim ograničenjima koje je donijela epidemija koronavirusa i ove godine uspješno provodi, navodi se u pripćenju. Ministar Štromar kaže da će svi oni čiji će zahtjevi biti pozitivno ocijenjeni subvencije i dobiti.

“Prezadovoljni smo interesom građana i provedbom procesa prijave. Iako smo se našli u izvanrednoj situaciji, broj pristiglih prijava tek je malo manji od rekordnog prošle godine što govori da je ova mjera potrebna našim građanima. Hvala i građanima i bankama i djelatnicima APN-a koji su se potrudili da se ovaj dio uspješno i maksimalno jednostavno odradi. Do sada je uz naše subvencije više od 9400 mladih obitelji uspjelo jednostavnije riješiti egzistencijalno pitanje osiguravanja doma, a ta brojka, nakon obrade ovih zahtjeva mogla bi biti i veća od 13.000”, rekao je ministar Štromar.

“Kad tome pribrojimo mlade koji su stambeno pitanje riješili kroz program POS-a, već sada prelazimo 21300 obitelji koje ostaju živjeti, raditi, stvarati u Hrvatskoj. Time smo već u ovom trenutku premašili cilj od 20.000 obitelji koji je bio postavljeni cilj Ministarstva i Vlade”, istaknuo je ministar.

Novi krug prijava za subvencionirane kredite slijedi u rujnu po istim uvjetima kao što je bio i ovaj upravo završeni.

“Sve one koji možda nisu uspjeli prikupiti dokumentaciju ovaj put ili će tek rješavati svoje stambeno pitanje, pozivam da iskoriste vrijeme za pripremu dokumentacije”, poručio je Štromar.