ZEF: Kupujte domaće, plaćajte kriptovalutama

Zadruga za etično financiranje omogućila je da proizvode u njihovom zadružnom webshopu - od domaćeg meda i pekmeza do unikatnih rukotvorina i solarnih panela - možete platiti i odabranim kriptovalutama

97
ZEF

Nakon lansiranja prve internetske trgovine u kojoj domaće proizvode možete kupiti bez posrednika, direktno od malih lokalnih proizvođača, Zadruga za etično financiranje (ZEF) pokrenula je još jednu inovaciju. Od sada proizvode u njihovom zadružnom webshopu – od domaćeg meda i pekmeza, preko unikatnih rukotvorina, pa čak i solarnih panela – možete platiti i odabranim kriptovalutama.

Proizvode u ZEF-ovu webshopu možete plaćati u bitcoinu, etheru, rippleu, lumenu i Eosu, a cijeli proces je potpuno siguran i za kupce i za prodavače, kojima se zarada isplaćuje u kunama. Platformu za plaćanje u kriptovalutama PayCek razvio je tim koji stoji iza najveće hrvatske mjenjačnice kriptovaluta, tvrtka Electrocoin.

>>Zadruga za etično financiranje osigurala više od milijun kuna za društvena poduzeća

Osim kriptovalutama, u ZEF-ovu webshopu može se plaćati i  tradicionalnijim načinima poput internetskog bankarstva, gotovinom prilikom preuzimanja ili karticama.

ZEF za jačanje malih proizvođača

“Snaga ZEF-a upravo je u sinergiji inovativnih proizvoda i usluga naših članova, pa je tako implementacija platforme našeg člana Electrocoina za plaćanje kriptovalutama, logičan nastavak razvoja i inovacija prvog hrvatskog zadružnog webshopa. U sljedećem koraku integrirat ćemo i mogućnost plaćanja prvom hrvatskom lokalnom zadružnom valutom, ZEF kunom”, poručili su iz ZEF-a.

ZEF webshop prvi je projekt u Hrvatskoj kojem je cilj ponuditi online prisustvo malim, lokalnim, proizvođačima te promovirati model tzv. kratkih lanaca opskrbe koji eliminiraju posrednike između proizvođača i kupaca. Korištenjem kratkih lanaca opskrbe, lokalnim proizvođačima ostaje veći udio dodane vrijednosti proizvoda te se osnažuje lokalna ekonomija koja omogućava održivost bavljenja poljoprivredom i opstojnost malih poduzeća, obrta i poljoprivrednih gospodarstava.

Ovaj jedinstveni projekt danas okuplja više od petnaest malih proizvođača, a na webshopu možete kupiti, između ostalog, ekološke lješnjake, kupine ili aroniju, vrhunska bijela vina i kupinovo vino, čašice za kućni uzgoj biljaka, ekološke ručno oslikane svilene marame, eterična i aromatična ulja, proizvode mljekare u vlasništvu malih proizvođača, domaći med, pekmeze i brojne druge proizvode, a svaka kuna koju potrošite na webshopu ide u ruke proizvođačima.