Fortenova prodala Polikliniku Aviva tvrtki Provectus Capital Partners

Provectus Capital Partners nastavit će ulagati u operativni rast Avive, koja će zauzeti središnje mjesto u daljnjim planovima tvrtke za konsolidaciji zdravstvene zaštite privatnog sektora u Hrvatskoj

16
Poliklinika Aviva

Fortenova grupa zaključila je prodaju Poliklinike Aviva, jedne od vodećih poliklinika u Hrvatskoj, investicijskoj tvrtki Provectus Capital Partners (PCP). Poliklinika Aviva odabrani je pružatelj zdravstvenih usluga za pacijente, tvrtke i osiguravatelje, koji nudi široku paletu usluga za svojih više od 40.000 korisnika u područjima prevencije, dijagnostike, liječenja i rehabilitacije. Poliklinika ima tradiciju dužu od 40 godina i jedna je od najvećih privatnih poliklinika u zemlji s više od 80 zaposlenih, navodi se u priopćenju Fortenova grupe.

Provectus Capital Partners je investicijsko društvo usmjereno na tržišta jugoistočne Europe koje je Polikliniku Aviva preuzelo putem fonda razvojnog kapitala ASEF (Adriatic Structured Equity Fund). Poliklinika Aviva je treća investicija PCP-a u Hrvatskoj.

PCP će nastaviti investirati u rast poslovanja Avive. Poliklinika Aviva će imati “središnju poziciju u daljnjim planovima društva u smjeru okrupnjavanja privatnog zdravstvenog sektora u Hrvatskoj”, dodaje su u priopćenju.

“Privatni zdravstveni sektor u Hrvatskoj ima značajan potencijal rasta u narednim godinama, a akvizicijom Avive smo stekli kvalitetnu poziciju i ključan know how za nastavak naših investicija u cilju konsolidacije zdravstvenog sektora. Predani smo daljnjem razvoju Avive i novim investicijama kako bi osigurali maksimalnu dodanu vrijednost i korisnicima i zaposlenicima te na taj način podigli i osigurali dugoročno kvalitetno održivo poslovanje i vrijednost same Avive”, izjavio je Igor Čičak, predsjednik Uprave i glavni partner u PCP-u.

“Fortenova grupa je kroz suradnju s Provectus Capital Partners, osigurala kvalitetnog strateškog i financijskog partnera te omogućila daljnji razvoj i realizaciju punog potencijala Poliklinike Aviva, a sve u korist njenih pacijenata, dobavljača i vrijednih zaposlenika, kojima želimo posebno zahvaliti na njihovom doprinosu”, rekao je o transakciji James Pearson, izvršni direktor financija Fortenova grupe.

“Ovom transakcijom Fortenova grupa uspješno privodi kraju cijeli proces dezinvestiranja dijela kompanija koje nisu u funkciji naših temeljnih djelatnosti. Vrlo smo zadovoljni ukupnom realizacijom ovog projekta, jer smo za sve naše kompanije iz netemeljnih djelatnosti našli kvalitetne partnere koji će razvijati njihovo buduće poslovanje. Istodobno, Fortenova grupi će to omogućiti stvaranje fokusiranog portfelja i jačanje kapitalne strukture”, istaknuo je Fabris Peruško, član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe.