Asseco SEE: Snažan rast prihoda od održavanja bankomata

U odnosu na isto razdoblje prethodne godine Grupa Asseco South Eastern Europe u prvom tromjesečju 2018. povećala je prihode od prodaje za 7 posto, na 33,2 mil. eura, uz neto dobit od 2,7 mil. eura

356
Grupa Asseco South Eastern Europe
Piotr Jeleński, Predsjednik Uprave Asseca South Eastern Europe S.A

Grupa Asseco South Eastern Europe u prvom tromjesečju 2018. povećala je prihode od prodaje za sedam posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Prihodi od prodaje dosegnuli su 33,2 milijuna eura, a najveći doprinos tom rezultatu dala je poslovna jedinca Payment koja je prihodom od prodaje od 15,7 milijuna eura postigla rast od 27 posto, odnosno za 3,4 milijuna eura, u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Najveći rast, veći od 3 milijuna eura, postignut je u domeni usluga održavanja bankomata, pretežito u Hrvatskoj i Rumunjskoj.

>>Zaba uvela 250 beskontaktnih bankomata

Prihodi od prodaje u poslovnoj jedinici Bankarstvo iznosili su 7,7 milijuna eura, što je 2 posto više (+151.000 eura) nego što je ostvareno u istom lanjskom razdoblju.

Prihodi od integracije sustava manji 13 posto

Rast je također zabilježen u području proizvoda i usluga za core banking i mobilno bankarstvo. S druge strane, prihodi od prodaje poslovne jedinice Integracija sustava u prvom su tromjesečju iznosili ukupno 9,7 milijuna eura, što u usporedbi s prvim tromjesečjem prethodne godine čini pad od 13 posto (1,4 milijuna eura manje).

“Još jedno dobro tromjesečje u poslovnoj jedinici Payment potvrda je naše dobre reputacije i prepoznatljivosti brenda kao pružatelja usluga plaćanja u regiji”, rekao je Piotr Jeleński, Predsjednik Uprave Asseca South Eastern Europe S.A.

Neto dobit grupe ASEE u prvom tromjesečju iznosila je ukupno 2,7 milijuna eura te je u usporedbi s prva tri mjeseca 2017. godine bila viša za 300 tisuća eura, odnosno za 14 posto.

Društvo je prijavilo vrijednost ugovorenih poslova u 2018. godini u iznosu od 100,5 milijuna eura, što čini povećanje od 6 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.

Grupa Asseco SEE jedna je od vodećih informatičkih kompanija u području razvoja i implementacije vlastitih programskih rješenja i usluga u regiji jugoistočne Europe uključujući i Tursku. Zapošljava više od 1500 ljudi u 13 država.