Valamar i PBZ CO dokapitalizirat će Helios Faros sa 139,39 mil. kn

Valamar Riviera će u dokapitalizaciji sudjelovati s 24,39 milijuna kuna, dok će PBZ CO za račun svoja dva obvezna mirovinska fonda kategorije A i B uložiti 115 milijuna kuna

165
Helios Faros

Skupština dioničara dioničkog društva Helios Faros iz Starog Grada u utorak, 26. studenoga, donijela je odluku o povećanju temeljnog kapitala tvrtke za 139,39 milijuna kuna, s 96,57 na 235,96 milijuna kuna. U dokapitalizaciji će sudjelovati novi vlasnici Valamar Riviera i PBZ Croatia osiguranje.

U obavijesti objavljenoj putem Zagrebačke burze Valamar Riviera navodi da nastavljaju suradnju s PBZ Croatia osiguranjem, društvom za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima, oko Helios Farosa.

Sukladno odluci Skupštine Valamar Riviera će u dokapitalizaciji sudjelovati s 24,39 milijuna kuna, dok će PBZ CO za račun svoja dva obvezna mirovinska fonda kategorije A i B uložiti 115 milijuna kuna.

Nakon dokapitalizacije Valamar Riviera će u društvu Helios Faros imati vlasnički udjel od 20 posto, a PBZ CO 77,73 posto.

>>Valamar ostvario rast poslovnih rezultata u prvih devet mjeseci 2019.

“Ovo povećanje temeljnog kapitala Helios Farosa početak je realizacije petogodišnjeg poslovnog plana koji predviđa 692 milijuna kuna ulaganja prvenstveno usmjerenih u rekonstrukciju i obnovu hotelsko-turističkih objekata i sadržaja u vlasništvu Helios Farosa pod operativnim upravljanjem Valamara”, zaključuje se u obavijesti Valamar Riviere.