HNK Šibenik prodan kolumbijskim investitorima za 751 tisuću kuna

Nakon burne rasprave na kraju su protiv prijedloga glasali samo Ivo Glavaš i Dalibor Perak, četvero vijećnika bilo je suzdržano, a 14 ih je podržalo prijedlog o prodaji kluba tvrtki Football Smart International

144
HNK Šibenik

Šibensko gradsko vijeće prihvatio je u utorak većinom glasova ponudu kolumbijskih investitora, tvrtke Football Smart International, kao najpovoljniju za preuzimanje HNK Šibenik, objavio je portal Sibenik.in.

Na natječaju su zaprimljene dvije ponude. Tvrtka Football Smart International d.o.o., registrirana u Zagrebu, ponudila je 751 tisuću kuna, dok je tvrtka Galaxy Capital iz Maroka ponudila 420 tisuća kuna. Prihvaćena je ponuda tvrtke Football Smart International, rekao je pročelnik Gradskog odjela za financije Slobodan Tolić.

Tijekom rasprave postavljeno je pitanje što će biti s terenima koji se prema ugovoru daju na korištenje novim vlasnicima.

“Demistificirajmo prvo priču da klub vrijedi 59 milijuna kuna. Klub ne vrijedi toliko, to je nominalni temeljni kapital društva. Drugo, što će biti nakon pet godina? Sve je definirano u članku 7 ugovora. Mi klub ne možemo prodati bez prava igranja na sportskim terenima. Mislim da je ovim ugovorom grad osiguran što se tiče činjenice da klub ne može zloupotrijebiti to pravo igranja jer u ugovoru između grada i nogometnog kluba piše za koje namjene je to pravo korištenja. To nije za organiziranje kockarskih igara. Neće se moći druge djelatnosti obavljati, već isključivo sportsko-natjecateljske djelatnosti. Ne ulazeći u to tko je kupac, postoje nadležna tijela koja će provjeriti transakcije”, odgovorio je član Povjerenstva koje je odlučivalo o ponudama Tihomir Paškov.

Usprkos žestokoj raspravi u kojoj su je vijećnik Ivo Glavaš izrazio sumnju u integritet kolumbijskih investitora, na kraju je uz Glavaša protiv prijedloga glasao samo Dalibor Perak, četvero vijećnika bilo je suzdržano, a 14 ih je podržalo prijedlog o prodaji HNK Šibenik tvrtki Football Smart International d.o.o.