Informatička tvrtka Lemax otvara ured u Osijeku

Odabir Osijeka kao novog poslovnog centra razvoja izvrsnosti tvrtka je temeljila prvenstveno na potrebi zapošljavanja stručnih ICT zaposlenika, a potom na istraživanju i analizi dostupnih podataka HGK i HZZ-a

132
Mate Kostovski Lemax ured u Osijeku
Direktor Lemaxa Mate Kostovski

Tvrtka Lemax, koja je razvila SaaS rješenje za automatizaciju poslovnih procesa u turizmu, otvara ured u Osijeku. Sjedište tvrtke koja je lani prihodovala više od 2,5 milijuna eura je u Šibeniku, a ranije je otvoren ured u Zagrebu.

Otvaranje ureda u Osijeku strateška je odrednica tvrtke kako bi zapošljavali, te omogućili rast i razvoj u okruženju koje spaja dva vodeća sektora: informacijsko-komunikacijske tehnologije i turizam. S kontinuiranim rastom prihoda od 40 posto godišnje, snažnim rastom broja zaposlenika, od juniora do menadžmenta, Lemax danas zapošljava gotovo 100 ljudi, a svom timu pridružili su već pet stručnjaka iz Osijeka.

Odabir Osijeka kao novog poslovnog centra razvoja izvrsnosti tvrtka je temeljila prvenstveno na potrebi zapošljavanja stručnih ICT zaposlenika, a potom na istraživanju i analizi dostupnih podataka Hrvatske gospodarske komore i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Optimistične rezultate potvrđuje i dvjestotinjak tvrtki koje u Osijeku imaju sjedište ili otvorene podružnice, a zapošljavaju više od 700 osoba, ostvaruju kontinuirani porast prihoda, izvoza i rasta neto plaća.

Osijek – regionalno središte IT sektora

Svjesni vrijednosti IT sektora učestalo se ističe odlučujuća uloga u pozicioniranju Osijeka kao važnoga regionalnog središta IT sektora i izvan granica Republike Hrvatske, što otvaranje Lemaxovog ureda i potvrđuje.

“O Osijeku smo sustavno promišljali posljednjih godinu dana i donijeli odluku za novu adresu naše ekspanzije. Vjerujemo kako ćemo utjecati na pozitivne gospodarske promjene u županiji, zapošljavanjem najboljih pojedinaca te omogućavanjem lokalnoj zajednici dostupnosti vrhunskih znanjima i vrhunskih tehnološkim rješenjima“, rekao je direktor Lemaxa Mate Kostovski.

“Ulaganje u digitalnu transformaciju jedini je način na koji će putničke tvrtke opstati. Kriza kojoj svjedoči cijeli svijet samo je katalizator neizbježnih promjena kroz koje je putnička industrija prije ili kasnije morala proći. Unatoč velikom broju otpuštanja i rezerviranosti pri spomenu investiranja, ulaganje u tehnologiju koja automatizira poslovne procese omogućit će putničkim tvrtkama da se, nakon što se stvari vrate u normalu, brže prilagode i odgovaraju na upite svojih korisnika”, dodao je direktor Lemaxa,

Lemax je svoj najveći uspjeh i prekretnicu u poslovanju zabilježio 2018. godine potpisom ugovora s najvećom azijskom turističkom agencijom, Asian Trails. To im je otvorilo vrata novim svjetskim tržištima. Tvrtka je u stopostotnom hrvatskom vlasništvu, surađuje s više od sto korisnika na svim kontinentima pokrivajući kompanije od 20 do više od 600 zaposlenika, a pokrenula je i tehnološku transformaciju vlastite platforme koja će uključivati pretvaranje monolitne arhitekture u mikroservise, restrukturiranje dijela koda i redizajn sučelja.

>>Lemax među najbrže rastućim tehnološkim tvrtkama u regiji

>>Tvrtka Lemax implementirat će svoj softver za vodeću tajlandsku turističku agenciju